Fuad Kasumović poništio Javni poziv za prijem četiri osobe na neodređeno

Objavljeno prije 2 godine

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u srijedu, 18. januara 2017. godine, poništio je Javni oglas za prijem ukupno četiri namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme.

Namještenici su trebali biti primljeni na radno mjesto “viši referent-matičar mjesnog ureda” i “viši referent za ovjeru potpisa, prepisa i rukopisa” u Službi za opću upravu i stambene poslove, te radno mjesto “viši referent za obračun novčanih naknada” u Službi za boračko-invalidsku zaštitu i jednan izvršioca na radno mjesto “viši referent za vezu, prikupljanje i analizu podataka informacija” u Službi za civilnu zaštitu.

Ovaj javni poziv je objavljen 14.09.2016. godine u dnevnim listovima “Oslobođenje”, “Dnevni avaz” i “Dnevni list”, poništen je zbog toga što nije ispoštovana procedura da se, u smislu člana 21. Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine, prije donošenja odluke o potrebi prijema namještenika u radni odnos (čl. 20. Zakona) putem javnog oglašavanja iz člana 23. Zakona, popuna upražnjenih radnih mjesta, prvo, pokuša putem “preuzimanja namještenika iz drugog organa državne službe svih nivoa vlasti u Federaciji, na osnovu objavljivanja internog oglasa”.