Ukupno podjela

Gledala je kako joj majka ubija oca, hranila se iz kontejnera, a danas je svjetska zvijezda

Gledala je kako joj majka ubija oca, hranila se iz kontejnera, a danas je svjetska zvijezda

Charlize Theron odrasla je u mjestu Benini u južnoafričkoj provinciji Transval. Kada je imala 15 godina, majka je ubila njenog oca. Ubistvu su prethodile godine fizičkog i psihičkog nasilja kojem je bila izložena glumičina mama. Sud je presudio da se radilo o samoodbrani.

Charlize se nakon toga preselila u Milano gdje je počela da se bavi modelingom. Otišla je zatim u Njujork i pohađala časove baleta. Zbog povrede koljena morala je da odustane od igre, i jedva je preživljavala. Hranu je pronalazila u kontejnerima. Majka joj je slala koliko je imala novca, a jednom prilikom, dok je odlazila po ‘pošiljku’, primjetio ju je agent za talente.

Počela je njena blistava glumačka karijera. “Djeca kukuruza 3: Gradska žetva”, “Đavolji advokat”, “Slatki novembar” pretvorili su je u svjetsku zvijezdu i u seks simbol. Istovremeno je postala i modna ikona.

Bila je spremna na velike transformacije, za ulogu u filmu “Monstrum” 2003. nagrađena je Oskarom za najbolju ulogu.

Charlize je veoma posvećena humanitarnom radu. Mama je dvoje djece, usvojila je djevojčicu August i dječaka Jacksona. Zabavljala se sa Stephanom Jenkinsom, Stuartom Townsendom. Veza sa Seanom Pennom je mnogo obećavala, ali nije potrajala.

Zenica
clear sky
13 ° C
13 °
13 °
93 %
1.5kmh
0 %
sub
28 °
ned
29 °
pon
26 °
uto
23 °
sri
23 °

Posljednje objavljeno