15.7 C
Zenica
Srijeda, Juni 19, 2019

Ukupno podjela

Građani obilježili godišnjicu od pronalaska tijela Davida Dragičevića

Građani obilježili godišnjicu od pronalaska tijela Davida Dragičevića

Oko stotinu građana Banjaluke okupilo se na ušću rijeke Crkvene u Vrbas. Na tom mjestu je prije tačno godinu dana pronađeno tijelo ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića.

Okupljeni građani su zapalili svijeće i položili cvijeće. Većina okupljenih građana u rukama je nosilo srce sa Davidovom slikom. Okupljene građane nadzirale su policijske patrole.

Uz visoko uzdignute pesnice, uzvikivali su “Pravda, pravda” i otpjevali pjesmu “Klinac iz Geta”, koju je David Dragičević napisao kao 16-godišnjak, koja je u posljednjih godinu dana postala himna grupe “Pravda za Davida”, prenosi Slobodna Evropa.

Ozren Perduv iz grupe “Pravda za Davida” rekao je da je za medije kako je ovo tužna godišnjica. “Na današnji dan David je pronađen mrtav David. Policija je saopštila da je tijelo putovalo 1.500 metara potokom. Niko ne vjeruje u tu policijsku i tužilačku teoriju. Tijelo koje bi provelo šest dana u vodi ne bi izgledalo kao što je izgledalo Davidovo kada je pronađeno”, kazao je Perduv.

Članovi grupe Pravda za Davida” spremni su na traženje pravde i u narednom periodu dok se slučaj u potpunosti ne riješi.

Podsjećamo, tijelo Davida Dragičevića pronađeno je 24. marta prošle godine na ušću Crkvene u Vrbas. Tijelo je pronađeno nakon 6 dana od Davidovog nestanka.

Zenica
clear sky
15.7 ° C
16 °
15.6 °
93 %
1kmh
0 %
sri
26 °
čet
27 °
pet
27 °
sub
29 °
ned
24 °

Posljednje objavljeno