18.9 C
Zenica
Utorak, Juni 25, 2019

Ukupno podjela

Gradski bazeni u Zenici zbog kiše su i bez vode i bez kupača

Gradski bazeni u Zenici zbog kiše su i bez vode i bez kupača

Gradski bazeni u Zenici, koji su za novu sezonu kupanja bili spremni još 1. juna, ni ovih, prvih dana jula još nisu otvorili svoje kapije za kupače.

Kako je u izjavi za Fenu kazao direktor Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima u Gradu Zenici Feđa Jovanović, sada su odlučili početi puniti bazene vodom.

“Odlučili smo početi puniti bazene pa, ako se ukaže prilika da koliko-toliko vremena ponudimo kupačima da se kupaju. U kontaktima sam s kolegama iz drugih gradova, koji su mi kazali da ni oni ne rade”, kaže Jovanović.

Na pitanje koliko će loši hidrometerološki uslovi utjecati na poslovanje preduzeća, s obzirom na to da se ranijih godina, na dnevnom nivou, na zeničkim bazenima kupalo i oko 3.000 kupača, Jovanović kaže da će to moći znati tek na kraju sezone.

“Udar će sigurno biti veliki, ali i koliki, to sada ne možemo procijeniti. Nije samo problem što ne rade bazeni, jer nam zbog kiše ne rade u punom kapacitetu ni teniski i drugi vanjski tereni. Mi smo kao i poljoprivrednici, zavisimo od vremena”, napominje Jovanović.

Kako se zenički bazeni vodom pune iz obližnje Babine rijeke, a zbog zamućenosti i rijeke čestim kišama te opasnosti po se ne ošteti sistem prečišćavanja, bazene do sada nisu bili ni punili.

IzvorFena
Zenica
few clouds
18.9 ° C
19 °
18.9 °
93 %
1kmh
20 %
uto
17 °
sri
27 °
čet
29 °
pet
22 °
sub
22 °

Posljednje objavljeno