Harmonikaški ansambl “Anantango” iz Zenice nastupa u Pragu

Objavljeno prije 5 mjeseci

Harmonikaški ansambl “Anantango” iz Zenice krenuo je jutros za Prag gdje će sutra održati veliki koncert sa početkom u 19:30 sati.

Kako je za Radio ZENIT kazala Aldina Aganović, profesorica muzike i dirigentica, nakon koncerta u Pragu zenički Ansambl će u utorak nastupiti i u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

“Harmonikaški ansambl ‘Anantango’ radi i djeluje već dvije godine. Predstavljamo se jednom vrstom muzike koja je neoklasična. Nekako, kako smo počeli da radimo ljudi su počeli da nas zovu na koncerte i to je možda ono što nam je pružilo priliku da sviramo na nekim određenim mjestima. Interesantno je da smo poslije Praga dobili poziv iz Hrvatske da nastupimo u dvorani ‘Lisinski’ gdje ćemo održati koncert gdje ćemo predstaviti Bosnu i Hercegovinu za Dan državnosti”, istakla je Aganović.

Inače, harmonikaški ansambl “Anantango” se sastoji od 9 izvrsnih muzičara, profesora u muzičkim školama iz Zenice i njihovih učenika koji su svaki pojedinačno pravi virtuozi na svojim instrumentima.