Ukupno podjela

Ismail Zulfić dobio novu stipendiju od 3.000 KM

Ismail Zulfić dobio novu stipendiju od 3.000 KM

UNIQA osiguranje odlučilo je dati podršku i potrebna sredstva za buduće nastupe mladog Ismaila Zulfića, perspektivnog plivača iz Zenice koji pomjera sve granice.

Tim povodom u prisustvu roditelja, trenera i drugara iz plivačkog kluba “Spid”, Ismailu je uručen ček o stipendiranju u iznosu od 3.000 KM, na olimpijskom bazenu Otoka, Ismailovom najdražem mjestu na svijetu.

“Ismail je izuzetan dječak i primjer svima kako se za sreću treba boriti i kroz život ići hrabro. Postoji jaka povezanost između Ismaila i naše korporativne kampanje ‘Misli UNIQA’ koja proteklih godina inspiriše ljude da se bez straha upuste u nova iskustva, da budu heroji svoga života i da nikada ne odustaju. ‘Misli UNIQA’ je i poziv svima da uzmu aktivno učešće u svom životu, da razmišljaju sa više optimizma, sa više odgovornosti, praktičnije i uspješnije. Na taj način zauzimamo pozitivan stav, baš kao Ismail koji je nepokolebljiv i koji će vas naučiti najvažniju životnu lekciju – da nikada ne smijete odustati, čak i kada se prepreke čine mnogo veće od vas”, istakla je ovom prilikom Vildana Skorupan, Marketing menadžer UNIQA osiguranja.

Ismet i Elmina Zulfić, Ismailovi roditelji, izrazili je zahvalnost zbog činjenice da će se Ismail u narednom periodu moći posvetiti treningu za iduća takmičenja na kojima će učestvovati ispred “PD Spid”, vođen misijom da uvijek da sve od sebe i premaši vlastite rekorde. Podrška kompanije koja dijeli ove vrijednosti, prema riječima Ismailovih roditelja, vjetar je u leđa ka novim životnim pobjedama.

Zenica
scattered clouds
23 ° C
23 °
23 °
78 %
2.1kmh
40 %
uto
19 °
sri
26 °
čet
29 °
pet
22 °
sub
21 °

Posljednje objavljeno