Ukupno podjela

Izdat novi album Tošeta Proeskog (VIDEO)

Izdat novi album Tošeta Proeskog (VIDEO)

“Secret place” posthumno je promovisan album Toše Proeskog u Skoplju, drugog novembra u Vip Areni “Boris Trajkoski”. Ovaj grad je te večeri okupio fanove iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i šire, kao i iz njegovog rodnog Kruševa.

Upravo je Kruševo i tema najnovijeg spota za pjesmu “Secret place” koji je promovisan od strane Fondacije Toše Proeski i gosta Endi Rajta sa kojim je Toše sarađivao na albumu “The hardest thing”, na press konferenciji održanoj dan ranije. Album je rađen u Londonu i na njemu se nalazi kompozicija Kristijana Risteskog, sestrića Tošeta, sina njegove rođene sestre Dore, “We are blood”. Ovom pjesmom Kristijan, koji je još od malih nogu pored svog ujaka pjevao i svirao na gitari, a kog naravno znamo i iz pjesme “My little one”, je i zvanično zakoračio na muzičku scenu, a pjesmu koju je otpjevao te večeri posvetio je naravno svom ujaku.

Prepuna arena Boris Trajkovski disala je kao jedno. Tošetovo zvjezdano nebo napravljeno od mobilnih telefona, impresivno i dirljivo doprlo je do najfinijih osjećanja i duše svakog od fanova, pa i svih onih koji su nastup pratili live.

Na ovom humanitarnom koncertu učestvovali su i Boris Novković, Bojan Marović, Boris Režak, Tijana Dapčević, njena sestra Tamara Todevska, Vlado Kalember, Danijel Kajmakovski, grupa “Frajle”, Aleksandra Radović i drugi.

Inače, na albumu se nalaze 4 nove Tošetove pjesme: “Light the flame”, “Secret place”, “Where do we belong”, “When I've got the sunlight”, dvije demo verzije pjesama: “Secret place” i “If u wanna leave”, pjesma “We are blood” Kristijana Ristevskog, ali i obrade, tj. Tošetove pjesme u novom ruhu: “Srekna li si”, “Bože čuvaj ja od zlo” i “Igri bez granici”, što ih čini ukupno deset.

Album je rađen u Londonu, u studiju samog producenta Andy Wrighta, master je rađen u Parizu, klavir i gitara na pjesmama pripali su Andy Wrighty, osim u pjesmi “Secret place” gdje solo gitarska dionica pripada samom Tošetu.

Kompletan album poslušajte na linku klikom OVDJE.

Zenica
clear sky
15 ° C
15 °
15 °
100 %
1kmh
0 %
uto
25 °
sri
25 °
čet
27 °
pet
29 °
sub
23 °

Posljednje objavljeno