23 C
Zenica
Četvrtak, Juni 20, 2019

Ukupno podjela

Izmišljeni pokolj jelena u Bosni uznemirio građane

Izmišljeni pokolj jelena u Bosni uznemirio građane

Društvene mreže znaju biti zloupotrebljene. Tako se na jednom portalu pokazuje fotografija ubijenih jelena i tekst pod naslovom: “Užasan lovački pokolj u Bosni”. Određeno je i mjesto pokolja Bosna i Zavidovići. Napadaju se lovačka udruženja: “A kolika je drskost i svijest pojedinaca u tim organizacijama, najbolje pokazuju fotosi, koji povremeno isplivavaju u javnost, jer se “najlovci” među tim lovačkim hordama žele kao “pohvaliti” strašnim pokoljem kojeg su napravili…”

Portali koji su prenijeli ovaj tekst sa portala lovac.ba dodali su i fotografiju i potpisali su izvjesnog novinara Ramiza Mujkanovića.

Naravno, društvene mreže su se zapalile bijesom ljudi. Ova uzbuna poslužila je nepoznatim autorima za zbunjivanje javnosti. Na fotografiji se mogu vidjeti desetine jelena poklanih nakon lova. Već to je izazvalo sumnju – jelena u Zavidovićima nema. Oni su najbliže na prostoru Vojvodine i kontinentalne Hrvatske. Pregledom portala lovac.ba vidjelo se da nema tog teksta i fotografije. Pitali smo vlasnike o čemu se radi. Ljudi su imali nekoliko poziva, ali im niko nije pokazao ovaj užas. Jedan od vlasnika portala Lovac.ba bio je zapanjen i zbog toga nije želio da mu se ime vrti u javnosti:

– Sve je ovo pokušaj velike podvale. Mi smo radnja u Srebreniku specijalizirana za lovačku opremu. Preko svog portala pokušavamo pomoći razvoju i kulturi uzgoja divljači. Zato nas ovaj tekst i fotografija šokiraju. Vlasnici portal lovac.ba potvrđuju laž sa jelenima: – Jelena nema u području Zavidovića. Na našem portalu ne radi nikakav Ramiz Mujkanović, niti nam je poznat čovjek sa takvim imenom. Fotografija koju vidite je objavljena u jednom njemačkom lovačkom časopisu.

Vlasnicima nije jasno čemu takve podvale. Upućeni u ove montaže samo pretpostavljaju po naslovu na koga se udara u ovim klevetama: Pokolj i Bosna. Još jedan pokušaj klevetanja Bosne i Hercegovine.

Zenica
clear sky
23 ° C
23 °
23 °
69 %
0.5kmh
0 %
čet
19 °
pet
27 °
sub
28 °
ned
21 °
pon
20 °

Posljednje objavljeno