Jahorina uskoro u novom sjaju

Objavljeno prije 1 godina

Olimpijski centar Jahorina nedavno je predstavio investicije i sadržaje za predstojeću zimsku sezonu. Popularno skijalište biće uređivano prvi put od čuvenih Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, a predmet ulaganja će pored samih skijaških staza, novih prilaza ski centru i putokaza, biti i novi sistem za vještačko osnježavanje, koji će skijašku sezonu produžiti na čak 130 dana, saopštili su iz OC Jahorina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Najavljeni su brojni zabavni i takmičarski programi, poput svečanog otvaranja zimske sezone na Jahorini, koje je planirano za 14. decembar, novogodišnjeg koncerta Željka Joksimovića, Exit festivala u martu naredne godine, kao i mnoge zabavne i test trke.

Rukovodstvo OC Jahorina istaklo je i izvanredne rezultate koje je ovaj zimski sportski centar ostvario u septembru 2017. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine. Naime, zabilježen je rast prihoda od čak 285 posto, a ostvarene su i velike uštede u svim segmentima.

“Planiramo realizaciju veoma velikih i zahtjevnih projekata, kao što su uređenje i prosijecanje novih skijaških staza i veznih puteva po FIS standardima, izgradnja akumulacionog jezera koje će se koristiti i u ljetnjoj sezoni za šetnju i boravak u prirodi, izgradnju vjetroustava na vrhu planine, koji će se osim smanjivanja jačine vjetra na vrhu planine koristiti i kao orijentiri i putokazi za skijaše i posljednja faza – izgradnja sistema za vještačko osnježavanje uz pomoć kojeg ćemo skijašku sezonu produžiti na 130 umjesto 60 dana koliko sada traje“, kazao je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

Pored radova na obnovi i uređenju, OC Jahorina sprema mnoga muzička iznenađenja, pa će tako 7. decembra biti organizovano veče Jahorine u Beogradu, kao i otvaranje zimske sezone 14. decembra na Jahorini uz velike muzičke zvijezde. Bogati program će svim ljubiteljima ponuditi različite zabavne trke i događaje poput probne trke za EYOF 2019, Exit festival u martu 2018. godine, kao i testiranje skija.

Svi gosti u novogodišnjoj noći imaće priliku da se zabave uz spektakularni koncert Željka Joksimovića, koji će biti održan na platou ispred hotela Bistrica.

“Osim uvođenja novina radimo i na rješavanju postojećih problema. Stav novog menadžmenta je da ne okrećemo glavu ni od jednog problema, pa smo tako već krenuli u rješavanje uređenja prilaznih puteva u saradnji sa JP Putevi Srpske, uređenja i obilježavanja prilaznih punktova sa osvjetljenjem, uređenja više parking prostora na Jahorini, kao i ostvarivanja ušteda u svim segmentima poslovanja”, naglasio je Ljevnaić.

Realizacijom planiranih investicija Jahorina će se vratiti na mapu uspješnih evropskih skijaških destinacija, te će se povratiti povjerenje i sigurnost u skijanje na ovoj olimpijskoj planini.