Jučer dva puta u Zenici upotrebljivano vatreno oružje, uhapšene dvije osobe

Objavljeno prije 2 godine

Dana 03.04.2017. godine, u noćnim satima, u ulici Odmut, izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vlasništvo B.B. iz Zenice, iz kojeg je tom prilikom otuđen zlatni i srebreni nakit, jedan laptop i određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 03/04.04.2017. godine, u ulici Kadije Durme, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari upotrebom vatrenog oružja, kojom prilikom je oštećeno putničko motorno vozilo „Citroen“, vlasništvo R.S. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 04.04.2017. godine, u 11,25 sati, u ulici Augusta Šenoe, izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja od strane lica M.B. i M.D., oba lica iz Zenice. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar navedena lica su locirana, lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, a sporno oružje je pronađeno i oduzeto.