Judo klub “ZENICA” ostvario zapažene rezultate na međunarodnom turniru Prijedoru

Objavljeno prije 2 godine

Judo klub “Zenica” nastupio je na petom međunarodnom turniru u Prijedoru, gdje je učestvovalo 450 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Grčke, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Kako je to postala tradicija, i ovaj put uspješni zenički klub osvojio je zapažene rezultate i to u kategoriji juniorki Zejfa Burdalić (-78kg) 1. mjesto, u kategoriji seniora Krivić Anida (-70kg) 2. mjesto, Golub Mirzet (-90kg) 3. mjesto, Ramiz Burdalić u kategoriji (+100kg) 1. mjesto i, njegov otac u kategoriji veterana, Ramiz Burdalić (-73kg) koji je osvojio drugo mjesto.

Odlični rezultati, koje su postigli na ovom prestižnom takmičenju, samo su podstrek za još bolji i veći rad, a posebno su se zahvalili gospodinu Fuadu Kasumoviću, gradonačelniku Zenice, i Asimu Musiću, vijećniku Gradskog vijeća Zenice, koji su im finansijski pomogli da odu na međunarodni turnir.

Posebno su fascinantni rezultati Ramiza Burdalića, koji je nakon tri godine pauze napravio povratak na velika vrata i osvojio prvo mjesto u kategoriji (+100kg).