10.9 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Posljednje objavljeno

    Kako nastaju najkvalitetniji ćevapi?

    Kako nastaju najkvalitetniji ćevapi?

    Ćevapi se smatraju jednim od najpoznatijih bosanskih jela. Predstavljaju omiljene mesne delicije, bez obzira na uzrast ili ‘gurmanski staž’ i tradicionalno se služe u lepini sa sitno sjeckanim lukom.

    Postoje regionalne razlike u pravljenju, kao i u obliku ćevapa, zavisnos od mjesta gdje se prave, vrste mesa koje se koristi, vjeroispovijesti itd. Receptura je tajna svakog ćevabdžije, pa zbog toga su u svakoj ćevabdžinici ćevapi jedinstveni.

    Najbolja priprema ćevapa je često predmet rasprava. Koje god da su razlike kada su ćevapi u pitanju, najbitnije je da su napravljeni od kvalitetnog mesa, a upravo u ćevabdžinici Bešlić su pripremljeni po posebnoj recepturi i od najkvalitetnijeg mesa. Receptura i iskustvo u ovoj ćevabdžinici u pravljenju najboljih ćevapa datira još iz 1983. godine.

    Koriste isključivo domaće meso, za razliku od mnogih drugih, te je cijena prilagođena datom mesu, koje mora odstojati na odgovarajućoj temperaturi, kao i konačnom proizvodu.

    Koristi se samo kvalitetan ćumur koji može obezbijediti temperaturu kada se pristupa pečenju ćevapa koji će dobiti svoj savršen i jedinstven ukus, a koji možete probati samo kod Bešlića.

    Životinje se hrane najkvalitetnijom hranom. Također, u mesnici Bešlić možete kupiti samo domaće, zdravo i kvalitetno meso, koje se nabavlja od dobavljača koji imaju certifikate kvaliteta HACCP i HALAL. Po tome se ćevabdžinica Bešlić razlikuje od drugih, jer osigurava samo najbolje i najbezbjednije za svoje mušterije.

    “Ponosni smo vlasnici HACCP, certifikata među prvima u regionu, kojim štitimo svoje ćevape i druge proizvode i garantiramo zdravstvenu sigurnost Bešlićevih proizvoda”, poručuju iz ove ćevabdžinice i dodaju:

    “Sve više ljudi želi znati šta zapravo jedu, a najbolje što možete napraviti jeste da nama poklonite svoje povjerenje i najkvalitetnije ćevape pojedete samo i jedino kod Bešlića”.

    Kako nastaju najkvalitetniji ćevapi?

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Ćevapi se smatraju jednim od najpoznatijih bosanskih jela. Predstavljaju omiljene mesne delicije, bez obzira na uzrast ili ‘gurmanski staž’ i tradicionalno se služe u lepini sa sitno sjeckanim lukom.

    Postoje regionalne razlike u pravljenju, kao i u obliku ćevapa, zavisnos od mjesta gdje se prave, vrste mesa koje se koristi, vjeroispovijesti itd. Receptura je tajna svakog ćevabdžije, pa zbog toga su u svakoj ćevabdžinici ćevapi jedinstveni.

    - Reklama -

    Najbolja priprema ćevapa je često predmet rasprava. Koje god da su razlike kada su ćevapi u pitanju, najbitnije je da su napravljeni od kvalitetnog mesa, a upravo u ćevabdžinici Bešlić su pripremljeni po posebnoj recepturi i od najkvalitetnijeg mesa. Receptura i iskustvo u ovoj ćevabdžinici u pravljenju najboljih ćevapa datira još iz 1983. godine.

    - Reklama -

    Koriste isključivo domaće meso, za razliku od mnogih drugih, te je cijena prilagođena datom mesu, koje mora odstojati na odgovarajućoj temperaturi, kao i konačnom proizvodu.

    - Reklama -

    Koristi se samo kvalitetan ćumur koji može obezbijediti temperaturu kada se pristupa pečenju ćevapa koji će dobiti svoj savršen i jedinstven ukus, a koji možete probati samo kod Bešlića.

    Životinje se hrane najkvalitetnijom hranom. Također, u mesnici Bešlić možete kupiti samo domaće, zdravo i kvalitetno meso, koje se nabavlja od dobavljača koji imaju certifikate kvaliteta HACCP i HALAL. Po tome se ćevabdžinica Bešlić razlikuje od drugih, jer osigurava samo najbolje i najbezbjednije za svoje mušterije.

    “Ponosni smo vlasnici HACCP, certifikata među prvima u regionu, kojim štitimo svoje ćevape i druge proizvode i garantiramo zdravstvenu sigurnost Bešlićevih proizvoda”, poručuju iz ove ćevabdžinice i dodaju:

    “Sve više ljudi želi znati šta zapravo jedu, a najbolje što možete napraviti jeste da nama poklonite svoje povjerenje i najkvalitetnije ćevape pojedete samo i jedino kod Bešlića”.

    Kako nastaju najkvalitetniji ćevapi?

    Zenica
    overcast clouds
    10.9 ° C
    10.9 °
    10.9 °
    94 %
    1.2kmh
    100 %
    sub
    18 °
    ned
    23 °
    pon
    21 °
    uto
    22 °
    sri
    14 °