Kako učinkovito skinuti tragove pudera sa lica

Objavljeno prije 5 mjeseci

Svi već znamo koliko lijep i njegovan ten može popraviti naš izgled, ali i samopouzdanje. Nekima je genetika ovdje bila sasvim dovoljna, ali većina ljudi se mora potruditi kako bi postigla lijepu kožu lica i stalno je njegovati.

Evo šta je korisno napraviti kako biste učinkovito skidali šminku, a vaša koža zablistala. Šminku prvo skinite vlažnim maramicama ili drugim sredstvom za skidanje šminke i tek onda se umijte gelom. Gel za skidanje šminke u većini slučajeva ne skida dobro korektor i tragove pudera, pa nije dovoljan.

Nakon umivanja kožu lica obavezno očistite i tonikom za lice. Bez obzira na to kakav ten imali, birajte blage tonike koji će vašu kožu osvježiti, a ne iziritirati je.

Nemojte pretjerivati s umivanjem. Umivanje češće od dva puta dnevno može vam više naškoditi nego pomoći. Ako imate osjetljivu kožu, stručnjaci preporučuju umivanje jednom dnevno, i to uvečer prije spavanja. Redovno čistite pore. Kupujte preparate koji odgovaraju vašoj koži, ne moraju biti skupi, ali je bitno da su dobri i kvalitetni, savjetuju stručnjaci za ljepotu.