Ukupno podjela

Kantonalna bolnica Zenica prva potpisuje memorandum u okviru projekta “Izliječimo zdravstvo”

Kantonalna bolnica Zenica prva potpisuje memorandum u okviru projekta “Izliječimo zdravstvo”

Transparency interantional Bosne i Hercegovine (TI BiH) i Centri civilnih inicijativa (CCI) će u petak potpisati Memorandum o saradnji sa Kantonalnom bolnicom Zenica na projektu “Izliječimo zdravstvo”.

Potpisivanjem Memoranduma biće ozvaničena saradnja i zajednički rad na prevenciji korupcije u okviru Kantonalne bolnice Zenica.

Potpisivanje memoranduma održaće se u petak, 14.6.2019 u 10:30h u prostorijama Kantonalne bolnice Zenica, adresa Crkvice 67.

Projektom “Izliječimo zdravstvo”, koji finansijski podržava Evropska unija, nastoji se doprinijeti smanjenju korupcije u sektoru zdravstva u BiH kroz angažman OCD-a u formulisanju politike, donošenju odluka i podržavanju javnih zdravstvenih ustanova u pružanju kvalitetnijih i efikasnijih zdravstvenih usluga građanima. Cilj će se postići  poboljšanjem transparentnosti, odgovornosti i integriteta 15 zdravstvenih ustanova u BiH kroz pružanje sistemskih rješenja u ključnim oblastima rizika za korupciju. Kantonalna bolnica Zenica prva je zdravstvena ustanova, od 15 planiranih, sa kojom se potpisuje Memorandum o saradnji.

Zenica
clear sky
15 ° C
15 °
15 °
100 %
1kmh
0 %
uto
22 °
sri
25 °
čet
26 °
pet
29 °
sub
26 °

Posljednje objavljeno