Kasumović i građani spremni blokirati puteve u i oko Zenice zbog rekonstrukcije tunela Vranduk (VIDEO)

Objavljeno prije 5 mjeseci

U prostorijama Gradske uprave danas je održan sastanak Fuada Kasumovića, gradonačelnika Grada Zenica, predstavnika mjesnih zajednica “Tetovo”, “Zmajevac”, “Podbrežje”, “Gradišće”, “Banlozi”, “Nemila”, “Vranduk”, “Koprivna”, JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, Uprave policije Zenica I i Direkcije za ceste ZDK, a povodom aktuelne problematike preusmjeravanja saobraćaja u navedenim mjesnim zajednicama.

“Smatrali smo da ćemo ovim projektom, koji je zacrtan 2014. godine, realizovati sanaciju tunela Vranduk koji je sedamdesetih godina rađen, kao i dva mosta. Planiran obim radova smo trebali po dinamici i ponudi realizovati kroz osamnaest mjeseci, a vjerujem da ćemo to uspjeti i ranije. Trebali smo imati više senzibiliteta prema lokalnoj zajednici, ali nažalost zbog uslova i kredita koji je odobren smo morali ovako krenuti u rekonstrukciju tunela i mostova”, izjavio je Dedo Pjanić, izvršni direktor JP Ceste FBiH.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je prisutnima rekao da će, u slučaju da ne postignu dogovor do 15. decembra, već 16. decembra u 8 sati ujutru sa građanima mjesnih zajednica oko Zenice, blokirati sve puteve koji su trenutno preopterećeni zbog ‘neprofesionalnog odnosa JP Cesta prema Zenici i njenim građanima’. Obraćanje Kasumovića pogledajte u nastavku:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović o rekonstrukciji tunela Vranduk na M-17

Objavljuje RADIO ZENITPetak, 30. studenoga 2018.