Klubovi Prve lige FBiH prijete neigranjem 23. kola zbog sudija

Objavljeno prije 2 godine
Foto: Arhiv

Danas je u Hotelu “Park” u Vogošći održan radni sastanak predstavnika osam (8) klubova Prve lige FBiH.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici NK Travnik, FK Rudar Kakanj, FK Bosna Sema, NK GOŠK Gabela, NK Bratstvo, FK Velež, FK Radnički Lukavac i NK Bosna Visoko.

Glavni cilj organizacije ovog sastanka je osnivanje Udruženja klubova Federacije BIH što je jednoglasno prihvaćeno na samomom početku sastanka, te je dogovoreno i skoro sazivanje osnivačke Skupštine Udruženja, te donesen stav da se još jednom uputi poziv i drugim Klubovima da se priključe ovom Udruženju.

Tijekom sastanka, razgovarano je o regularnosti takmičenja, sudijskoj komisiji, te pronalaženju načina za što regularnije takmičenje do kraja ove sezone. Posebno je istaknuto da je u proteklom periodu zabilježen niz kardinalnih sudijskih pogrešaka na štetu svih klubova koji se takmiče u Prvoj ligi FBiH.

Predstavnici prisutnih klubova su donijeli jedinstven stav da je regularnost takmičenja potpuno narušena.

Ovom prilikom dogovoreno je da se pozovu čelnici Nogometnog saveza FBiH da što prije ispitaju dosadašnja dešavanja u ovoj sezoni, sa posebnim osvrtom na utakmice drugog dijela sezone. Predstavnici klubova koji su prisustvovali današnjem sastanku iznose jedinstvene zahtjeve koje adresiraju na Nogometni savez FBiH:
1. Smjena Komisije za suce i suđenje NS FBIH.
2. Suspenzije sudaca Mirze Kazlagida i Kenana Bajraktarevida do kraja sezone.
3. Supervizija od strane Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH na svim utakmicama Prve lige FBiH do kraja prvenstva.

Ukoliko se što prije i HITNO ne udovolji navedenim zahtjevima Klubova, jedinstveni su u stavu da neće igrati 23. kolo Prve lige FBiH, te da će nakon toga razmotriti i naredne korake, a u cilju potpune regularnosti takmičenja.