15.1 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Zenica
    few clouds
    15.1 ° C
    15.2 °
    15.1 °
    70 %
    1.5kmh
    12 %
    ned
    15 °
    pon
    16 °
    uto
    18 °
    sri
    21 °
    čet
    20 °

    Koju je hranu bolje kupiti smrznutu?

    Koju je hranu bolje kupiti smrznutu?

    Smrznute verzije ne sadrže bakterije i nisu sklone kvarenju, a ponekad imaju i više nutritivnih vrijednosti nego svježe namirnice.

    Niske temperature spriječit će brza kvarenja svih namirnica, a dopustit će vam i da ih konzumirate izvan sezone rasta, a ove su namirnice iz tih, ali i drugih razloga, bolje smrznute nego svježe, navodi onhealth.com.

    1. Bobičasto voće

    Maline, jagode i borovnice slatko su ljetno voće, no nerijetko se dogodi da ga zahvati plijesan još i na policama trgovina. S druge strane, smrznuto voće neće zahvatiti plijesan te će biti spremno za konzumaciju čak i kada ne traje sezona njegovog
    sazrijevanja.

    2. Grašak

    Smrznuti grašak sadrži više nutrijenata nego onaj svježi, a razlog tomu leži u činjenici da svježi grašak gubi vitamine i minerale u nekoliko sati ili dana od ubiranja. Smrznuta verzija pak, ubrana je, pripremljena te smrznuta u trenutcima kada je nutritivna vrijednost graška najveća.

    3. Brokula

    Nutritivne vrijednosti brokule ne mijenjaju se smrzavanjem, no svježa brokula ubrzo će postati blijeda i opuštena. Ona će smrznuta pak ostati svježa tjednima.

    4. Mljevena junetina

    Mljevena junetina kvari se brže nego čitav komad mesa jer je takvo meso izloženije kisiku. U tom je obliku meso izloženije i bakterijama koje se ubrzano množe dok smrznuta verzija neće dopustiti nastanak bakterija.

    5. Mango

    Ključni problem odabira manga njegovo je kratko stanje savršene zrelosti. No, prehrambene kompanije znaju kada je najbolje vrijeme za ubrati voće i smrznuti ga, stoga je i smrznuta verzija puno bolji odabir nego ona svježa, prenosi Ordinacija.

    Smrznute verzije ne sadrže bakterije i nisu sklone kvarenju, a ponekad imaju i više nutritivnih vrijednosti nego svježe namirnice.

    Niske temperature spriječit će brza kvarenja svih namirnica, a dopustit će vam i da ih konzumirate izvan sezone rasta, a ove su namirnice iz tih, ali i drugih razloga, bolje smrznute nego svježe, navodi onhealth.com.

    1. Bobičasto voće

    Maline, jagode i borovnice slatko su ljetno voće, no nerijetko se dogodi da ga zahvati plijesan još i na policama trgovina. S druge strane, smrznuto voće neće zahvatiti plijesan te će biti spremno za konzumaciju čak i kada ne traje sezona njegovog
    sazrijevanja.

    2. Grašak

    Smrznuti grašak sadrži više nutrijenata nego onaj svježi, a razlog tomu leži u činjenici da svježi grašak gubi vitamine i minerale u nekoliko sati ili dana od ubiranja. Smrznuta verzija pak, ubrana je, pripremljena te smrznuta u trenutcima kada je nutritivna vrijednost graška najveća.

    3. Brokula

    Nutritivne vrijednosti brokule ne mijenjaju se smrzavanjem, no svježa brokula ubrzo će postati blijeda i opuštena. Ona će smrznuta pak ostati svježa tjednima.

    4. Mljevena junetina

    Mljevena junetina kvari se brže nego čitav komad mesa jer je takvo meso izloženije kisiku. U tom je obliku meso izloženije i bakterijama koje se ubrzano množe dok smrznuta verzija neće dopustiti nastanak bakterija.

    5. Mango

    Ključni problem odabira manga njegovo je kratko stanje savršene zrelosti. No, prehrambene kompanije znaju kada je najbolje vrijeme za ubrati voće i smrznuti ga, stoga je i smrznuta verzija puno bolji odabir nego ona svježa, prenosi Ordinacija.

    Posljednje objavljeno