Komisija za izbor selektora razgovarala s Osimom, danas sastanak s Prosinečkim

Objavljeno prije 1 godina

Članovi Komisije za izbor selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine danas su obavili posljednji sastanak s kandidatom za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi Zmajeva – Amarom Osimom.

Nekadašnji trofejni trener Željezničara je, kako je i ranije dogovoreno, još jednom iznio svoje viđenje načina rada kao eventualni selektor, a razgovaralo se i finansijskim i drugim uslovima.

“Mogu samo potvrditi da je razgovor danas obavljen i da sam zadovoljan. Bilo bi neprofesionalno i nije korektno da govorim o čemu smo konkretno razgovarali dok je izbor u toku”, rekao je Osim za portal Klix.ba.

Od ranije je poznato da je Osim u svom planu isticao promociju Premijer lige BiH kroz reprezentaciju, odnosno razvoj domaćeg nogometa budući da će novi selektor biti primoran raditi svojevrsnu smjenu generacije.

Komisija će posljednji razgovor s drugim kandidatom Robertom Prosinečkim održati sutra, a od onoga što je do sada poznato, proslavljeni hrvatski nogometaš izričito zahtijeva da uz sebe ima svoje pomoćnike.

Podsjetimo, nova sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH trebala bi biti održana 4. januara naredne godine, a za izbor novog selektora potrebno je 12 glasova od 15 članova Izvršnog odbora.