Larisa Cerić donijela još jednu nagradu za BiH

Objavljeno prije 5 mjeseci

Najbolja bosanskohercegovačka sportistkinja Larisa Cerić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji +78 kg na Grand Prix u Den Haagu.

– Cerić je i na tom planetarno bitnom natjecanju ovjerila njenu svjetsku klasu i potvrdila epitet jedne od najboljih judo takmičarki na planeti u superteškoj kategoriji. Bosanskohercegovačka sportska heroina pronosi slavu Bosne i Hercegovine i sporta diljem svijeta. Samo u tekućoj godini, pobjedila je na Grand Slamu, postala viceprvakinja Evrope, trećeplasirana na Svjetskom prvenstvu, bila je prva na svjetskoj ranking listi, a trenutno je na drugoj poziciji. Ovo su uistinu rezultati iz snova. Za ovu bh. sportsku heroinu uistinu možemo reći da je ovo naša najbolja sportašica ikada – saopćeno je iz Judo saveza BiH.

Mladi Petar Zadro prvog dana takmičenja je u kategoriji do 66 kg zauzeo izvanredno 7. mjesto. Treneri na Grand Prixu su bili Arijana Jaha i Željko Zadro.

Aktivisti Judo saveza BiH su ponosni na rezultate svojoj takmičara, posebno su ponosni na činjenicu da je judo najtrofejniji olimpijski sport u BiH.