Legendarnom Ljubiši Samardžiću život visi o koncu

Objavljeno prije 11 mjeseci

Zdravstveno stanje glumca Ljubiše Samardžića ne popravlja se, nažalost, ni pored svih napora ljekara Kliničkog centra Srbije, gdje je legendarni Smoki već gotovo mjesec na bolničkom liječenju, prenose “Novosti“.

U Klinici za hematologiju KCS Samardžić je pod stalnom terapijom i medicinskim nadzorom, ali zbog više udruženih bolesti život mu visi o koncu.

Iako se poslije operacije tumora na mozgu kojoj je podvrgnut u decembru prošle godine činilo da se glumac dobro oporavljao, pogotovo kad je počeo da se pojavljuje u javnosti, njegovo zdravstveno stanje se, ipak, iskomplikovalo.

Na Kliniku za hematologiju smješten je zbog leukopenije, odnosno jako smanjenog broja leukocita u krvi, ali sve dodatno komplikuje i hronična limfocitna leukemija od koje Samardžić boluje. Ni neurološko stanje glumca nije dobro, prenose srbijanski mediji.

Prema nezvaničnim saznanjima, ljekari ne mogu da daju nikakve prognoze, a u glumčevo liječenje uključeni su doktori najrazličitijih specijalnosti, zbog nekoliko udruženih bolesti koje Samardžić ima.