Liverpool u Beograd dolazi bez Xherdana Shaqirija

Objavljeno prije 5 mjeseci

Engleski Fudbalski klub Liverpool odlučio je da veznjaka Xherdana Shaqirija izostavi iz ekipe koja će u Beogradu gostovati Crvenoj zvezdi u UEFA Ligi prvaka, javlja Anadolu Agency (AA).

Meč Crvene zvezde i Liverpoola na rasporedu je u utorak, a iz timu s “Anfielda“ su saopćili da je Shaqiri izostavljen iz ekipe koja će putovati u Srbiju ”kako bi se izbjegle bilo kakve pometnje koje bi mogle biti uzrokovane albanskim korijenima igrača”.

Shaqiri je švicarski reprezentativac porijeklom s Kosova, a na listi omraženih fudbalera navijača u Beogradu nalazi se i zbog načina na koji je proslavio gol koji je postigao u meču Svjetskog prvenstva u Rusiji kada je Švicarska savladala Srbiju.

“Čuli smo i čitali spekulacije i priče o tome kako bi Shaqiri mogao biti dočekan u Beogradu i, iako ne znamo šta bi se dogodilo, želimo da odemo tamo i budemo 100 posto fokusirani na fudbal i da ne mislimo o drugim stvarima“, kazao je trener Liverpoola Jurgen Klopp i dodao da je Shaqiri shvatio i prihvatio tu odluku.

Ističući kako Liverpool ne želi slati nikakve političke poruke, Klopp je kazao da njegov tim želi biti isključivo fokusiran na igru.