14 C
Zenica
Srijeda, Oktobar 16, 2019

Ukupno podjela

Muškarci ne razumiju kad ih žena zavodi

Muškarci ne razumiju kad ih žena zavodi

Muškarci ne razumiju kad ih žena zavodi

Prvo ste ga zavodljivo pogledali. Nakon što to nije upalilo, nasmiješili ste se, prišli i započeli neobaveznu priču. Zavodite sto na sat, a čini se da on to nimalo ne shvata. Nije da se čini, muškarci uistinu ne razumiju zavodničke signale koje im šaljete!

Jedna od najvećih njemačkih internet stranica za potragu partnera napravila je anketu nad čak 6.000 samaca kako bi saznali na koji način muškarci i žene flertuju. Po njihovim rezultatima dobro da se uopšte donekle i shvataju.

Naime, čak 37 odsto ispitanika imalo je problema u interpretaciji ženskih zavodničkih signala, dok je svaka peta žena smatrala da su muškarci previše direktni i da se kod zavođenja žure.

Dobra vijest je da se s godinama sve više počinjemo nalaziti na istoj “flert-razini”. Dok žensko zavođenje zbunjuje oko 42 odsto muškaraca u dobi od 18 do 29 godina, tek svaki četvrti muškarac u pedesetima ima problema s dešifriranjem ženskih flert signala.

Žene često zavode suptilno i neodređeno. A onog što muški pol ima i previše, nedostaje ženama – jasnoće, izravnosti i orijentiranosti“, objašnjava psihologinja Lisa Fischbach.

Stručnjaci ženama savjetuju da pokažu interes i preko svog tijela. Muškarcima nije dovoljan samo usputni pogled. Kako bi shvatili da ste upravo njega odabrali, pogledajte ga dugo i obavezno se nasmiješite.

Na taj način on neće pomisliti da ste se zapravo samo zabuljili u nešto pored njega. U razgovoru koristite svoje tijelo. Dotaknite mu ruku, prođite svojim prstima kroz kosu, smiješite se. A nije ni na odmet iskreno kroz razgovor reći kako vam se sviđa. Na taj način on neće tapkati u mraku jer čini se da velika većina to upravo i čini.

Muškarci ne razumiju kad ih žena zavodi
Zenica
clear sky
14 ° C
14 °
14 °
82 %
1kmh
0 %
sri
13 °
čet
21 °
pet
21 °
sub
21 °
ned
21 °
Muškarci ne razumiju kad ih žena zavodi

Posljednje objavljeno