Nadzorni odbor NK Čelika o sinoćnjem sastanku sa investitorima

Objavljeno prije 12 mjeseci

Javnost je svjedočila jučerašnjem sastanku sa potencijalnim investitorima iz Turske i njihovim predstavnicima na kojem su, na poziv gradonačelnika Zenice, prisustvovali i neki od članova Nadzornog odbora NK Čelik Zenica.

Očito je da su sami uslovi definisani u ranijem toku pregovora, međutim, preostalo je da se pravno uobliče i pripreme u sklopu materijala za nastavak Skupštine.

U tu svrhu, očekuje se pisani prijedlog punomoćnika/advokata investitora, a Nadzorni odbor je mandataru Upravnog odbora uputio prijedlog da Klub što hitnije angažuje advokata iz oblasti sportskog prava obzirom da jučer predloženi načini ulaska investitora u klupske strukture prema kojima se prenose udjeli osnivačkih i upravljačkih prava, te osniva još jedno društvo (d.o.o.) nadilaze naše kapacitete i nadležnosti obzirom da ih Statut ne predviđa, a do sada se s tim modelima nismo susretali u praksi.

Cijeneći da je NK Čelik Zenica u nezavidnoj finansijskoj situaciji, iskazujemo spremnost da finansiramo usluge advokata kojeg Klub odabere.

Sastanak Aydina Olguna sa predstavnicima NK Čelika

Posted by RADIO ZENIT on 28. prosinca 2017

.