16.8 C
Zenica
Utorak, Juni 18, 2019

Ukupno podjela

Nakon teške bolesti preminuo glumac Marko Nikolić

Nakon teške bolesti preminuo glumac Marko Nikolić

Glumac Marko Nikolić preminuo je 1. januara 2019. u 73. godini u zvezdarskoj bolnici od teške bolesti od koje je dugo bolovao.

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine,a diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Televizijsku slavu je stekao (glavnom) ulogom Gige Moravca (Dragiše Popadića) u TV seriji “Bolji život” (1987, 1990), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić.

Dobitnik je više nagrada za glumačko stvaralaštvo.

Njegova kćerka, također glumica, Mina, psotavila je fotografiju sa ocem a ispod nje je napisala samo 1946-2019. i time se oprostila sa ovim slavnim glumcem.

“Bolje da me pamte po Gigi Popadiću nego po nekom zločinu. Čovjek ako hoće biti zapamćen, može to vrlo lako postići. Meni je jedino žao što ta uloga nije neki veliki glumački domet. Ali to ti se dogodi samo jednom u karijeri, da dobiješ scenarij i znaš da si dobio loptu na jedanaesterac. Ta uloga kao da je bila pisana po meni. Moja treća supruga, s kojom sam već 28 godina, upoznala me kad je ‘Bolji život’ već završio sa snimanjem. I stalno mi govori da joj je zbog toga žao jer je u dilemi, tko je nastao prije – Giga ili ja, ko koga imitira, jer smo isti. I ne mogu pobjeći od te uloge, jer taman se malo sve smiri, a onda seriju opet repriziraju, pa se zakače i mlađe generacije pa mi na ulici viču: ‘Gdje si, Gigo, legendo, majstore?'”, rekao je Nikolić u intervjuu koji je za Jutarnji dao u septembru prošle godine.

Zenica
scattered clouds
16.8 ° C
17 °
16.7 °
88 %
0.5kmh
40 %
uto
23 °
sri
25 °
čet
26 °
pet
29 °
sub
26 °

Posljednje objavljeno