Navike koje su znak da ste pametniji nego što mislite

Objavljeno prije 6 mjeseci

Neke navike karakteriziraju se kao loše, a zapravo mogu biti znak da nam “klikeri” rade prilično dobro. Provjerite koje to “loše” navike mogu značiti da ste pametniji nego što mislite.

1. Odugovlačenje

Ova česta karaktersitika ustvari je dobra za poticanje kreativnosti jer vam daje vremena za razradu iduće “velike” ideje. Vrijeme koje je utrošio na razmatranje mogućnosti, ustvari je stvorilo nove i bolje ideje.

2. Kašnjenje

Ako imate naviku kasniti, možete ostavljati dojam nemarne i neorganizirane osobe. Međutim, autorica bestselera Never Be Late Again, Diana DeLonzor razmišlja drugačije. Većina ljudi koji kasne su optimistični i pomalo nerealni i zbog toga krivo percipiraju vrijeme. Drugim riječima, oni koji kasne uvijek se nadaju i očekuju najbolje.

3. Željenje

Postoji način kako se nekome požaliti bez previše negativnosti. Učinkovito žaljenje je ono kojem se može pomoći te je namijenjeno onome ko će to i učiniti.

4. Žvakaće gume

Nije najpristojnije glasno žvakati na sastanku ili na intervjuu za posao, ali kada ste sami to može doprinijeti produktivnosti i opuštanju.

5. Kreativni nered na stolu

Ako vaši papiri prelaze na stol vaše kolegice ili kolege, vrijeme je da ga dovedete u red. No, ako situacija nije tako alarmantna, nered je ustvari dobra stvar.

6. Tračanje

Ne govorimo o situaciji gdje s prijateljicom komentirate izgled treće prijateljice. Ovdje se više radi o bezazlenom “šuškanju” kako bi si pomogli. Čak vam za tračanje ne treba druga osoba, jednostavno ono što primijetite i želite s nekim podijeliti zapišete na komad papira. Momentalno ćete se osjećati bolje.

7. Zastajkivanje u govoru

Zamuckivanje, upotreba poštabalica, zastajkivanje također zvuči jako neprofesionalno. Međutim, to ustvari doprinosi razumljivosti, a oni koji vas slučaju lakše će upamtiti što govorite. Prema jednom sitraživanju, ove smetnje u govoru najčešće imaju jako radišni pojedinci, piše zadovoljna.hr.