N/FS BiH planira oproštajnu utakmicu za Ibiševića, Misimovića i Spahića

Objavljeno prije 1 godina

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u narednoj godini planira organizovati oproštajnu utakmicu u čast reprezentativaca koji su ostavili neizbrisiv trag u dresu s državnim grbom prilikom plasmana i nastupa na do sada jedinom velikom takmičenju, Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

“Za iduću godinu imamo u planu organizovati oproštajnu utakmicu u čast Zvjezdana Misimovića, Emira Spahića, te vjerovatno i Vedada Ibiševića”, rekao je Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH, dodavši:

“U slučaju Ibiševića još čekamo da vidimo da li je oproštaj njegova konačna odluka, jer zvanično to nikome nije saopštio u reprezentaciji, ali ni N/FS BiH. Poštujemo što je izjavio u intervjuu za Anadolu Agency, no moramo razgovarati s njim i imati zvaničan stav. Ukoliko nam kaže da je to njegova konačna odluka sigurno je da ćemo na proljeće organizovati oproštajnu utakmicu i u njegovu čast, jer kao i Spahić i Misimović, Vedo se zlatnim slovima upisao u historiju reprezentacije i bh. fudbala uopšte. U svakom slučaju na adekvatan način želimo upriličiti oproštaj i odati priznanje ‘zmajevima’ koji su to apsolutno zaslužili”.

– Do Lige nacija četiri prijateljske utakmice –

Nije još poznato protiv kojeg bi protivnika mogao biti upriličen oproštaj za velikane reprezentacije BiH, ali i protiv kojeg rivala će debitovati novi selektor, koji bi trebao biti izabran u novembru.

“Imamo određene ponude. Međutim, o protivnicima u martovskom i majsko-junskim terminima FIFA-e za odigravanje prijateljskih utakmica odlučivat će novi selektor. Shodno tome, nakon što selektor bude izabran dogovarat ćemo test mečeve. Izvjesno je da će naša ‘A’ selekcija s novim selektorom igrati dvije kontrolne utakmice u martu i još dvije u terminu predviđenom za kraj maja i početak juna, kada ćemo gotovo sigurno snage odmjeriti s nekima od učesnika Mundijala u Rusiji. Dakle, do septembra i početka takmičenja u Ligi naciji naš nacionalni tim trebao bi odigrati četiri prijateljska susreta”, istakao je Baković.