NK Čelik dobio investitore (VIDEO)

Objavljeno prije 1 godina

U restoranu Dubrovnik u Zenici nakon utakmice Čelik – Zrinjski, kako smo i najavili, održan je sastanak pregovaračkog tima NK Čelika sa potencijalnim investitorima iz Turske i Katara.

Nakon tri mjeseca pregovaranja, investitori će i definitivno preuzeti NK Čelik, tačnije ulaganjem svojih sredstava otkupiti upravljačka prava.

Nakon završenog sastanka medijima su se obratiti učesnici, a među prvima je bio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, na čiju inicijativu su investitori i došli u klub.

“Mnogi su napustili Čelik, a mnogima su puna usta Čelika. Čelik ima nelegalnu Skupštinu, a to je otkrio pravni tim investitora, jer je u sudski registar upisan 31 čovjek pri osnivanju ovog kluba. Kao gradonačelnik činim sve da se pomogne Čeliku i nadam se da ćemo ove sedmice završiti proceduru, jer nema druge varijante osim ovih investitora”, izjavio je Kasumović koji je ovom prilikom istakao da je zadovoljan sa postignutim rezultatima.

“Malo je potrajalo, ali se nadam da smo došli do kraja. Što se tiče budućnosti Čelika svi ćemo zajedničkim snagama dovesti Čelik na mjesto gdje i zaslužuje. Jedan i jedini razlog zbog kojeg smo došli ovdje je zbog Gradonačelnika koji se zalagao da mi dođemo ovdje”, izjavio je investitor Aydin Olgun.

Kada je u pitanju reprogram, Poreznom upravi će u narednom periodu biti uplaćena sredstva po osnovu duga za tekuću godinu kako bi žalba bila usvojena.

Već sada je poznato da će pripreme za proljetni dio sezone, nakon što pristignu mnoga pojačanja u vidu novih igrača, nogometaši Čelika obaviti u Antaliji u Turskoj.

Pogledajte video…

NK Čelik dobio investitore

NK Čelik dobio investitore

Posted by RADIO ZENIT on Saturday, December 9, 2017