Nogometaši Čelika na Krupu bez Vedrana Vrhovca

Objavljeno prije 10 mjeseci

Nogometaši Čelika u subotu će otvoriti novu sezonu Premijer lige gostovanjem kod ekipe Krupe. Zeničani su remontovali ekipu u odnosu na prošlu sezonu, te im je cilj da se ne bore za opstanak, dok su Krupu napustili skoro svi najbolji igrači i trener Slobodan Starčević.

Zeničani će sutra nakon treninga krenuti put Banja Luke, gdje će u karantinu dočekati prvi meč u novoj sezoni. Kada je u pitanju igrački kadar, šef struke Adnan Örnek neće moći računati na defanzivca Vedrana Vrhovca.

Mladi stoper još nije potpisao ugovor s Čelikom, iako s crno-crvenima trenira već 10 dana. Navodno je zapelo oko papira, odnosno naknade za treniranje koju Čelik mora platiti Vitezu. Budući da još nije registrovan, Vrhovac nema pravo nastupa protiv Krupe, tako da se njegov debi u crno-crvenom dresu može očekivati protiv Željezničara na Bilinom polju.

Čelik je prošle sezone minimalno poražen od Krupe u gostima 1:0, a vrijedi istaći da su kod rezultata 0:0 Zeničani promašili jedanaesterac. Hoće li novi tim Čelika u subotu startati pozitivnim rezultatom u novu sezonu, vidjet ćemo za dva dana.