Od raka pluća preminula žena koja nikada nije zapalila cigaretu!?

Objavljeno prije 2 godine

Britanka Andrea Flint koja nikada u životu nije zapalila cigaretu preminula je od raka pluća u 31. godini, a doktori su prethodno njene simptome pripisivali stresu.

Andrea je tek u četvrtom stadijumu saznala od čega boluje, a dok su doktori postavili dijagnozu rak je već metastazirao na mozak.

Da nešto nije u redu primijetila je kada je počela da osjeća bolove u leđima i vrtoglavice, a njen suprug je tvrdio da je posjetila nekoliko doktora tokom četiri mjeseca koji su joj rekli da je to sve zbog stresa.

Kasnije se ispostavilo da Andrea boluje od raka pluća i to u četvrtom stadijumu.

– Doktori su joj govorili da je to stres. Ipak, ona je bila uvjerena da ima isto što i njena majka koja je umrla od raka pluća i mozga u decembru 2010.“, ispričao je njen suprug Alister.

Tek kada je doživjela napad usred vožnje Andrei je dijagnostifikovan rak pluća. Dijagnoza je naišla na veliki šok u njenoj porodici budući da Andrea u životu nije zapalila cigaretu.

Sudeći po istraživanjima u Velikoj Britaniji, ovo je jako rijetko jer je čak osam od deset slučajeva povezano sa pušenjem, prenosi B92.