Otvorena rekonstruisana gimnastička dvorana “Partizan” (VIDEO+FOTO)

Objavljeno prije 11 mjeseci

Sportsko društvo “Winner” Zenica prošle godine je započelo projekat obnove gimnastičke dvorane “Partizan” na Papirnoj koja je danas i svečano otvorena.

Kako je istakao Sanjin Aldobašić, predsjednik upravnog odbora Sportskog društva Winner, većinu sredstava za projekat rekonstrukcije ovo društvo je samo prikupilo.

“U rekonstrukciju i instaliranje novog grijanja uloženo je 50.000 KM, dok se iz Holandije očekuje oprema u vrijednosti od 50.000 KM, čime će biti stvoreni uslovi za trenažni rad i omasovljene ovog sporta u Zenici”, kazao je Aldobašić.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je čestitao društvu “Winner” na ideji i samom projektu, te ponovio još jednom kako je Zenica grad sporta.

“Grad Zenica je sportski grad. Nažalost u bivšem periodu se nije puno pažnje posvećivalo na sport u ovome gradu. Također, ono što sam ja mogao vidjeti jeste da je stadion ‘Papirna’ devastiran. Ja evo pozivam nekoga iz sportskih društava da pošalje dopis Gradskoj upravi i da krenemo u realizaciju da se pomenuti stadion sredi kako bi ga građani ovog grada mogli koristiti”, poručio je Kasumović.

Inače, gimnastičku sekciju trenutno pohađa više od 150 članova Sportske škole uzrasta od 4 do 10 godina.

Podršku projektu rekonstrukcije dvorane je dala Gradska uprava Zenice i to sa ugovorom na korištenje dvorane u narednih deset godina, sa oslobođenim plaćanjem rente, koja će se usmjeriti na tekuće obaveze iz biznis plana.

Otvorenje rekonstruisane gimnastičke dvorane "Partizan"

Otvorenje rekonstruisane gimnastičke dvorane "Partizan"

Posted by RADIO ZENIT on 14. veljače 2018