Po prvi put u Zenici promo party Seasplash Festivala

Objavljeno prije 2 godine

Seasplash Festival jedan je od najdugovječnijih hrvatskih festivala, idealno mjesto za sve ljude dobre volje i sa željom za odličnim i opuštenim ljetnim provodom, tik uz more. Na Seasplashu se pleše do ranih jutarnjih sati uz najbolje izvođače iz regije i poznata gostujuća imena sa svih strana svijeta, predstavljajući cjelokupnu bass muziku i kulturu reggae, dub, drum & bass, dancehall, ska, world muzike, kao i raznovrsne elektronske muzičke pravce.

Ove godine, po prvi put u Zenici, lansiramo prvi promo party za ovaj najopušteniji ljetni festival, a na more će nas malo ranije odvesti:

Said5 (Concrete Jungle)
Said5 je sarajevski DJ koji je ploče na gramofonima počeo vrtiti 2007 godine, a danas je profiliran kao vrsan drum and bass i jungle DJ. Njegovi setovi su putovanje čiju polaznu stanicu predstavljaju jungle i drum and bass u njihovim samim začecima; putovanje koje publiku vodi kroz najbolje i trenutno najpoznatije jungle uratke i završava žestokim drum and bass zvukom i jump up bas linijama. U okviru Concrete Jungle serijala partija, gdje djeluje i kao organizator, te u okviru drugih događaja širom Balkana, Said5 je DJ pult dijelio sa sljedećim imenima: Benny Page, Wikluh Sky, Dj Rahmanee, Filip Motovunski, Baga Sound, Roots in session, Billain, Mmmeniga, Dj Riven, Dj Ahmaad, Necone, Rasheed i mnogim drugim, a pored klubova svirao je i na najvećim regionalnim festivalima, od kojih svakako treba izdvojit Outlook i Exit. Trenutno, Said5 je fokusiran na produkcijski rad i najavljuje nekoliko zanimljivih projekata u budućnosti.

Funk Efemdzemov (FMJAM crew)
Funk Efemdžemov poznatiji kao HZA nam dolazi iz Tuzle i dio je FMJAM ekipe, a zeničkoj publici će se po prvi put predstaviti u Nufunk stilu, breakbeat-u, funk-u, ghettofunk-u and rap stilu. Ko zna, možda nam i zarepa pokoji svoj hit!

Pojačano do daske sa Zenicafaria Soundsystema !
Upad : 5 BAM
Start : 22:00h

Nagradna igra LIKE&SHARE – više informacija na eventu : https://www.facebook.com/events/1875165742760754/

15. SEASPLASH FESTIVAL 2017
20th – 23rd Juli 2017.
Fort Punta Christo, Štinjan, Pula, Hrvatska
FB page –> https://www.facebook.com/seasplash.festival
FB grupa –> https://www.facebook.com/groups/seasplash
FB event –> https://www.facebook.com/events/957136637731490
Instagram –> https://www.instagram.com/seasplash.festival/
Twitter –> https://twitter.com/seasplash_hr
YouTube –> https://www.youtube.com/user/seasplashfestival