Počinje 4. Internacionalni festival edukativnog teatra

Objavljeno prije 6 mjeseci
Foto: Arhiv

Četvrti po redu Internacionalni festival edukativnog teatra organizovan od strane Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta bit će otvoren u subotu 1. decembra.

Festival će ove godine biti otvoren Smotrom dječijeg stvaralaštva vrtića i škola na koju su se imle priliku prijaviti sve zainteresovane škole i vrtići u okviru svojih dramskih sekcija.

Festival će se u nedjelju 2. decembra, kao i proteklih godina, nastaviti Smotrom dramskog stvaralaštva osoba sa poteškoćama u razvoju u BiH.

Svrha samih smotri jeste pridavanje važnosti i uviđanje iste u odgoju ali i obrazovanju mladih naraštaja te kod osoba sa poteškoćama u razvoju.

Nakon dvije smotre, Festival će predstaviti predstave za djecu i mlade iz cijele Bosne i Hercegovine te Srbije a završit će u subotu 8. decembra predstavom DOLS-a Bosanskog narodnog pozorišta “Hannah i Hana”.

Festival je konceptualno zamišljen da afirmiše i prikazuje najbolja ostvarenja iz domena edukativnog teatra, propitujući šta i koliko teatar može, a sami organizatori poručuju: “Poklonimo djeci pozorište na dan”