Pogledajte kompletnu sjednicu Skupštine NK Čelika (VIDEO)

Objavljeno prije 12 mjeseci

U Velikoj sali Grada Zenice održana je prva vanredna sjednica Skupštine NK Čelika, a prvenstveno povodom zainteresovanosti investitora da preuzmu upravljačka prava ovog kluba.

Na samom početku sjednice za govornicu je izašao predsjednik Upravnog odbora NK Čelika Jasmin Memišević koji je pred 129 članova Skupštine izjavio da podnosi ostavku na ovoj poziciji i da se povlači iz rukovodstva kluba. Nakon toga, Nadzorni odbor NK Čelika je predložio drugačiji dnevni red u kojem je izostavljeno glasanje o (ne)prihvatanju investiranja turskih biznismena u NK Čelik, kao i tačka da li se prihvata ostavka Jasmina Memiševića. Prvo su članovi usvojili novi dnevni red, a nakon toga i ostavku Jasmina Memiševića, kao i ostale tačke u kojima između ostalog stoji da se usvaja odluka o nastavku pregovora s potencijalnim investitorima o čijem konačnom ulasku u klupske strukture će se Skupština očitovati po sticanju uslova i prijemu kompletne dokumentacije koja će se prezentirati članovima. Upitno je da li će do nastavka pregovora uopšte i doći obzirom da je Memišević izjavio da se na ovoj sjednici mora donijeti konačna odluka o investitorima.

Skupština je velikom većinom izglasala i novog mandatara Upravnog odbora, a to je Damir Bradarac, koji se obavezao na konkretizaciju pregovora s potencijalnim investitorima i na okupljanje članova Upravnog odbora u roku od 30 dana kada će se i nastaviti prekinuta sjednica. Također, Bradarac je obećao i aktivniji angažman na rješavanju reprograma NK Čelika sa Poreznom upravom FBiH.

Kompletnu sjednicu Skupštine pogledajte u nastavku…

Vanredna sjednica Skupštine NK Čelika zbog investitora

Posted by RADIO ZENIT on 26. prosinca 2017