Ponovno krenula proizvodnja u čapljinskoj Lasti

Objavljeno prije 5 mjeseci

Živo je ovih dana u Tvornici keksa i vafla “Lasta” Čapljina, gdje je ponovno krenula proizvodnja slastica. Kako se doznaje radnici su prije nekoliko dana “sjeli za strojeve”, a proizvodnja je krenula punim obujmom.

Detaljne informacije o količini proizvodnje i planovima nije za sada moguće dobiti, kao ni detalje o tome kakav je trenutno status “Laste”. Kako Čapljinski portal doznaje svim bivšim radnicima su ponuđena radna mjesta i da je dio radnika prihvatio posao.

Nakon razgovora s nekim kandidatima koji su se prijavili na natječaj za radno mjestu u Lasti, a koji su potvrdili kako im je rečeno da do kraja mjeseca očekuju poziv jer će biti potrebno još radnika.

Podsjetimo, Tvornica keksa i vafla “Lasta” d.d. Čapljina – u stečaju, raspisala je početkom listopada natječaj kojim se tražilo više radnika na nekoliko pozicija u ovoj tvrtki. Kako je navedeno u natječaju, radni odnos zasniva se na neodređeno, a natječaj je bio otvoren do 11. listopada.

Ranija pisanja tako su se obistinila, a nakon radova na uređenju okoliša kao i na čišćenju zgrade Uprave te proizvodnih pogona nekadašnji gigant u proizvodnji slatkiša ponovno je krenuo s proizvodnjom i sigurno će svojim slasticama uveseljavati svoje kupce.

Priča oko čapljinske Laste dobila je tako sretan kraj, nakon dugogodišnje agonije i prebacivanja loptice s jedne na drugu stranu, a valja se iskreno nadati kako će Lasta u potpunosti stati na noge te kako će s novom Upravom i novim direktorom izrasti u giganta koji će doprinositi gospodarskom razvoju Čapljine i cijele BiH.