Porodila se najpoznatija žirafa na svijetu

Objavljeno prije 2 godine

Najpoznatija žirafa na svijetu, April iz Animal Adventure Parka u New Yorku, porodila sе juče. Sretni trenutak čekao se od sredine februara kada je bio termin.

Dva sata nakon trudova na svijet je došla mala žirafa. Porođaj su gledali milioni ljudi iz cijelog svijeta putem Facebook Livea i YouTube streama te slali riječi podrške.

Veterinari iz zoološkog vrta kazali su kako je ovo bio “savršen porođaj”, a da će spol objaviti nakon što April i njeno novorođenče provedu određeno vrijeme zajedno.

April je postala svjetska senzacija nakon što je YouTube u februaru ove godine bio ukinuo livestream nakratko kazavši kako sadrži “seksualni sadržaj i golotinju”, što je razbjesnilo mnoge.

Prenos uživo je nastavljen nakon 14 dana i od tada je privukao pažnju 15 miliona gledalaca iz cijelog svijeta. Trudnoća kod žirafa traje 15 mjeseci, a kada se rodi novorođenče bude visoko blizu dva metra.

April ima “svoj” vebsajt i čak liniju odjeće. Na web stranici skupljeno je više od 134.000 dolara do subote uveče, a sredstva će se upotrijebiti za njegu životinja. ;Biće ogranizovano i takmičenje da se odredi ime mladunčetu.