14 C
Zenica
Srijeda, Oktobar 16, 2019

Ukupno podjela

'Porodiljni' dopust za ljubimce, nova ideja da se privuku radnici

‘Porodiljni’ dopust za ljubimce, nova ideja da se privuku radnici

‘Porodiljni’ dopust za ljubimce, nova ideja da se privuku radnici

Kako bi ostale konkurentne, kompanije u posljednje vrijeme nude sve više i više pogodnosti svojim zaposlenicima kako bi održali dobru ravnotežu između posla i privatnog života. Od besplatnih obroka pa do masaža na poslu, mislili smo da smo sve vidjeli…

No ‘porodiljni’ dopust za ljubimce je nešto sasvim novo. U pitanju je plaćeni odmor za povezivanje zaposlenika sa njegovim novim ljubimcem, prenosi 24sata.hr.

‘Porodiljni’ dopust za ljubimca je sličan pravom porodiljnom dopustu u smislu da vam nudi plaćeno slobodno vrijeme kako biste se povezali s vašim najnovijim članom obitelji, piše portal Apartment Therapy. Kad ljudi kući donesu štene, žele napraviti sve što mogu kako bi se mali ljubimac što prije prilagodio na novu okolinu, a ostavljati ga 8 sati dnevno samog definitivno mu neće pomoći da se prilagodi. Rijetko ko će iskoristiti slobodne dane kako bi prilagodio ljubimca novom načinu života, a ‘porodiljni’ za ljubimce će definitivno olakšati mnogima da donesu tu odluku.

Ova nova vrsta dopusta će umanjiti stres novom ljubimcu i vlasniku, kao i cijeloj porodici te im dati dovoljno vremena da se ljubimac upozna sa njima, okolinom te da se uspostavi nova rutina.

Dobra ravnoteža

mParticle, tehnološka kompanija sa sjedištem u New Yorku, svojim zaposlenicima nudi ‘porodiljni’ za ljubimce kako bi ih potaknula u postizanju dobre ravnoteže između posla i privatnog života.

“Ako uspijemo pronaći ljude koji su strastveni prema životinjama i dobrobiti životinja, a također su i strastveni prema tehnologiji, nadamo se da ćemo biti na samom vrhu njihove liste poslodavaca”,rekao je Michael Katz, izvršni direktor kompanije mParticle.

“Iako se ne može ignorirati potreba za bolje plaćenim roditeljskim dopustima diljem svijeta, smatramo da je ovo izvrsna ideja. Povezivanje s ljubimcem tokom tih prvih par dana kad se pridruži porodici je ključno za ljubav i odnos u godinama koje dolaze”, dodao je.

'Porodiljni' dopust za ljubimce, nova ideja da se privuku radnici
Zenica
clear sky
14 ° C
14 °
14 °
82 %
1kmh
0 %
sri
13 °
čet
21 °
pet
21 °
sub
21 °
ned
21 °
'Porodiljni' dopust za ljubimce, nova ideja da se privuku radnici

Posljednje objavljeno