Poslanici opozicije u RS kažnjeni jer su zviždali na sjednici NSRS (VIDEO)

Objavljeno prije 1 godina

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izrekao je mjere udaljenja sa sjednice narodnim poslanicima opozicionog SDS-a, PDP-a i NDP-a, nakon što su zviždanjem pokušali spriječiti usvajanjem dnevnog reda današnje sjednice, saopćeno je iz NSRS, prenosi agencija Patria.

“Ne poštujete Ustav, zakone i to nećemo dozvoliti”, rekao je šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica, kritikujući rad vladajućeg SNSD-a i koaliconih partnera.

Opozicija se na zviždanje u Skupštini odlučila nakon što nije prihvaćen zahtjev opozicije da u dnevni red skupštinske sjednice bude uvrštena Rezolucija o strateškim ciljevima Republike Srpske, u periodu 2018-2023. godina koju je izradio PDP.

Narodna skupština nije prihvatila ni zahtjev opozicije da u dnevni red bude uvrštena informacija u vezi sa ponašanjem pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su sprječili opozicione narodne poslanika da prisustvuju prošloj sjednici NSRS-a. Nije usvojen ni prijedlog opozicije o stavljanju van snage odluke o razrješenju glavnog revizora Republike Srpske Duška Šnjegote, koji je dao ostavku nakon što se predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku nije svidio revizorov izvještaj o stanju u javnom sektoru RS.

Na dnevnom redu koji je na kraju Narodna skupština Republike Srpske ipak usvojila nalazi se i Prijedlog rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti tog bh. entiteta.

Nakon usvajanje dnevnog reda 22. sjednica NSRS predsjednik Skupštine Čubrilović dao je pauzu, a rekao je da će sjednica biti nastavljena kada se za to steknu uslovi.