Poslije 20 godina: Stiže novo “Smrtonosno oružje”?

Objavljeno prije 1 godina

Glavni akteri popularnog serijala filmova “Smrtonosno oružje” (Lethal Weapon), glumci Mel Gibson i Danny Glover, i reditelj Richard Donner razmatraju ideju o snimanju petog nastavka te franšize.

Nastavak avantura detektiva Rigsa i Merta je nešto o čemu su pojedini holivudski producenti više puta razmišljali tokom posljednjih desetak godina.

Sam Mel Gibson je, međutim, 2012. godine, na pitanje “Da li bi pao u iskušenje da snimi još jedan nastavak ‘Smrotnosnog oružja'”, odbacio takvu ideju.

“Mislim da bi to sada prije ispalo kao nekakav remake. A i bilo bi teško zamijeniti Dannyja (71). On je bio odličan. Uopšte, bila je to odlična žurka za sve nas. I sve je funkcionisalo”, rekao je Gibson tada, dodavši da ne žali za novim nastavcima serijala.

Iako još uvijek nema potvrde da će film biti sniman, upućeni izvori navode da bi film trebalo da režira Donner, dok će scenarista biti nagrađivani pisac više TV serija Channing Gibson.

Posljednji film iz serijala snimljen je 1998. godine, a TV serija “Smrtonosno oružje”, urađena na osnovu filmova, nastala je 2016. godine i trenutno se u SAD emituje njena druga sezona.