“Pravda za Davida” poslala važne poruke sa konferencije za medije

Objavljeno prije 3 mjeseca

Članovi grupe “Pravda za Davida” danas su povodom 300 dana od nastanka grupe i 10 mjeseci od nestanka i ubistva Davida Dragičevića organizovali konferenciju za medije. Na konferenciji su se obratili članovi grupe Ozren Perduv i Dragan Dabić.

Na samom početku konferencije izrazili su izvinjenje svim pripadnicima policijskih snaga koji su bili povrijeđeni nekim izjavama i riječima koje su izrečene u proteklom periodu.

Ipak, grupa je i ovaj put upozorila na sve propuste koji su obilježili istragu o ubistvu dvadesetjednogodišnjeg mladića čije je tijelo pronađeno 24. marta u koritu rijeke Vrbas.

“Postavljamo javno pitanje Tužilaštvu. Šta ste poduzeli po pitanju održavanja takve, slobodno možemo reći, skandalozne pres-konferencije”, pitali su članovi grupe.

Uz izjavu da se nadaju da će se društvo uspjeti izboriti za slobode građana garantirane Ustavom kao i za rješavanje slučaja Dragičević, naveli su kako se nadaju kako će se i nstitucije vratiti u ustavno-pravne okvire. Iako su uputili izvinjenje policijskim službenicima, članovi grupe naveli su kako i oni traže “izvinjenje makar za mrtvog Davida.”

“Pravda i istina nemaju alternative”, poručili su danas članovi ove grupe.