30 C
Zenica
Četvrtak, August 22, 2019

Ukupno podjela

“Pravda za Davida” poslala važne poruke sa konferencije za medije

“Pravda za Davida” poslala važne poruke sa konferencije za medije

Članovi grupe “Pravda za Davida” danas su povodom 300 dana od nastanka grupe i 10 mjeseci od nestanka i ubistva Davida Dragičevića organizovali konferenciju za medije. Na konferenciji su se obratili članovi grupe Ozren Perduv i Dragan Dabić.

Na samom početku konferencije izrazili su izvinjenje svim pripadnicima policijskih snaga koji su bili povrijeđeni nekim izjavama i riječima koje su izrečene u proteklom periodu.

Ipak, grupa je i ovaj put upozorila na sve propuste koji su obilježili istragu o ubistvu dvadesetjednogodišnjeg mladića čije je tijelo pronađeno 24. marta u koritu rijeke Vrbas.

“Postavljamo javno pitanje Tužilaštvu. Šta ste poduzeli po pitanju održavanja takve, slobodno možemo reći, skandalozne pres-konferencije”, pitali su članovi grupe.

Uz izjavu da se nadaju da će se društvo uspjeti izboriti za slobode građana garantirane Ustavom kao i za rješavanje slučaja Dragičević, naveli su kako se nadaju kako će se i nstitucije vratiti u ustavno-pravne okvire. Iako su uputili izvinjenje policijskim službenicima, članovi grupe naveli su kako i oni traže “izvinjenje makar za mrtvog Davida.”

“Pravda i istina nemaju alternative”, poručili su danas članovi ove grupe.

Zenica
scattered clouds
30 ° C
30 °
30 °
40 %
2.6kmh
40 %
čet
28 °
pet
24 °
sub
27 °
ned
26 °
pon
27 °

Posljednje objavljeno