Ukupno podjela

Predstavljamo: U Zenici otvoren savremeni 3D rendgen centar

Predstavljamo: U Zenici otvoren savremeni 3D rendgen centar

Zubni rendgen (tzv. RTG zuba) je bitan korak pri određivanju odgovarajuće terapije i medicinskog zahvata.

Pomenuti rendgen se provodi kako bi stomatolog dobio što bolji uvid u trenutačno oralno zdravlje i na taj način odredio ispravnu terapiju.

Novootvoreni 3D rendgen centar u Zenici nudi usluge 2D i 3D snimanja zuba, panoramski snimci zuba, snimanje sinusa i vilica.

Savremeni uređaj nudi digitalne rendgenske snimke zuba i čeljusti, čime se omogućava detaljan uvid u anatomske osobitosti zuba, dijagnosticiranje patoloških procesa, stanje i debljinu kosti prije implantoloških zahvata kao i stepen gubitka kosti uslijed parodontitisa.

Sam uređaj pruža široki spektar 2D i 3D snimki uz višestruko smanjenu dozu zračenja, čak i do 90% u odnosu na klasične RTG uređaje.

Prije snimanja, klijent se štiti zaštitnom odjećom kako bi se utjecaj zračenja sveo na minimum, a svaka digitalna snimka izdaje se na CD-u.

Ortopantomogram (skraćeno ortopan) predstavlja 2D rendgensku snimku svih zubi gornje i donje čeljusti i okolne kosti, te pruža uvid u oralno zdravlje i pomaže u određivanju terapijskog postupka.

3D Rendgen Centar možete posjetiti u ulici Školska br.10, u Metalurg City Centru u Zenici, a za više informacija pozovite brojeve telefona 032 425 425 i 062 425 425.

Zenica
clear sky
17 ° C
17 °
17 °
88 %
1kmh
0 %
sri
26 °
čet
27 °
pet
29 °
sub
28 °
ned
26 °

Posljednje objavljeno