Ukupno podjela

Predstavnici Njemačke razvojne banke posjetili Grad Zenicu

Predstavnici Njemačke razvojne banke posjetili Grad Zenicu

Gradonačelnik Grada Zenice Fuad Kasumović, sa saradnicima i rukovodstvom JP “ViK” d.o.o. Zenica, danas je u svom kabinetu primio predstavnike Njemačke razvojne banke (KfW) koji su jedni od finansijera projekata “Vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda u Bosni i Hercegovini II” i “Sakupljanje i tretman otpadnih voda Grada Zenica”.

Predstavnici KfW-a su izrazili zadovoljstvo nivoom realizacije projekta kao i načinom na koji je strukturirana jedinica za implementaciju projekta “Vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda u Bosni i Hercegovini II”, te naglasili da ne očekuju nepredviđene okolnosti do završetka projekta.

Na sastanku je razgovarano i o projektu “Sakupljanje i tretman otpadnih voda Grada Zenica” kojim se predviđa nastavak izgradnje glavnih gradskih kolektora, izgradnja kolektora Drivuša – Bojin Vir, blatuškog kolektora, sanacija postojećih glavnih gradskih kolektora i izgradnja postrojenja za tretman otpadnih voda za 80.000 EBS čime će se osigurati ekološki i higijenski prihvatljiva odvodnja sanitarnih otpadnih voda grada Zenica. Takođe će se dodatno osigurati potpuna razdvojenost gradskih otpadnih voda i industrijskih otpadnih voda razdvajanjem gradske kanalizacione mreže od kanalizacione mreže kompleksa ArcelorMittal Zenica i Zavisnog društva Rudnik mrkog uglja “Zenica”.

Početak realizacije projekta “Sakupljanje i tretman otpadnih voda Grada Zenica” planiran je sredinom naredne godine.

Gradonačelnik Kasumović se zahvalio gostima na posjeti i istakao da će Gradska uprava učiniti sve što je potrebno da se projektne aktivnosti ostvare u planiranim rokovima.

Zenica
broken clouds
18 ° C
18 °
18 °
93 %
1kmh
75 %
pet
25 °
sub
27 °
ned
26 °
pon
25 °
uto
26 °

Posljednje objavljeno