6.7 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Posljednje objavljeno

    Priča o Zeničaninu Sefiru: Palačinkarnica ‘NjamNjam’ je moj doprinos gradu

    Priča o Zeničaninu Sefiru: Palačinkarnica ‘NjamNjam’ je moj doprinos gradu

    Sigurno ste do sada probali vjerovatno i najukusnije palačinke u Zenici, pa i šire. Ideju da pokrene to u svom gradu realizirao je Zeničanin Sefir Kaknjo, koji je odlučio ostati u Bosni i Hercegovini i ostvariti svoje snove.

    Kaknjo je samo jedan od mladih ljudi koje ćemo predstaviti u našem serijalu uspješnih Zeničana koji su svojim djelima i potezima u životu zaslužili da se nađu u ovoj rubrici. U razgovoru za Zenit.ba Kaknjo je kazao kako je na ideju da otvori Palačinkarnicu NjamNjam došao nakon što je obišao mnoge gradove širom Evrope i vidio palačinkarnice koje osvajaju srca slatkoljubaca.

    “Radeći u turističkoj agenciji obišao sam mnoge gradove Evrope i poželio sam da nešto lijepo donesem i u svoj grad. Koliko je sve to bilo teško realizirati najbolje znaju ljudi koji su bili uz mene. U vrijeme kada se sve zatvara, mladi odlaze, trebalo je rizikovati. Angažman kroz grafički dizajn mi je donio neki početni kapital i uvijek sam sanjao da ću jednog dana raditi i logo za svoju palačinkarnicu, ali evo to je došlo prije nego što sam i očekivao”, govori Kaknjo.

    Dodao je kako nikada nije prestao sanjati, iako je u moru tih snova bilo i noćnih mora. Međutim, nikada nije pomišljao na strah, niti je dozvolio da njegove snove ‘kojih je bilo kao morske pjene, razbije nekoliko grebenova koji su se ponekad pojavili kao noćne more’.

    “Odzvanjali su loši komentari, nisam pomišljao na strah. Pratio sam svoj san, vjerovao sam da će Zenici pristajati jedan takav objekat i na kraju se tako i ispostavilo. Mnogo vremena je trebalo da se sve posloži da bi se oživjela poduzetnička ideja, ali sam pokušao ovdje s onim što imam. Nekog drugog ciljevi odvedu dalje, ali svakako treba dosta hrabrosti za sve”, dodao je naš sagovornik.

    Priča o Zeničaninu Sefiru: Palačinkarnica 'NjamNjam' je moj doprinos gradu

    Najveći izazov u njegovom pobjedničkom projektu bio je finansijskim sredstvima realizovati ideju. Ugodan ambijent, kvalitetan proizvod i mušterije, bili su glavni ciljevi ovog mladog Zeničanina.

    “Kroz sport i dizajn sam stvorio širok krug poznanika i očekivao sam njihovu podršku. Ovo je nešto što nije bilo ranije viđeno u našem gradu, pa sam očekivao da će barem iz radoznalosti ljudi doći, a ja sam nakon toga sam sebi postavljao cilj da te ljude ponovo privučem”, pojašnjava Kaknjo.

    Iz dana u dan, od osnovne ponude, Palačinkarnica NjamNjam danas ima oko 10-ak vrsta palačinaka, ali i opciju da mušterije biraju kakav palačinak žele. Dok je došao do pravog recepta Kaknjo je dobio dodatnih 10 kilograma težine. Kaže, nije bilo lako.

    “Stalno sam obilazio postojeće palačinkarnice u BiH i regionu, dok nisam kompletirao neku svoju zamisao. Svuda sam izvukao barem jednu informaciju za onaj čuver ‘secret recipe’. Treba mnogo ljubavi i savjeta od najboljih u tome. Na kraju, zahvalan sam Bogu na ispunjenom cilju i sada imam puno više samopouzdanja i veću želju za radom. Želim jačati svoj brend, širiti ovu slatku priču, pa ćemo se vidjeti u još jednom gradu”, izjavio je Kaknjo, te mladima na kraju poručio:

    “Život i brojne druge institucije uvijek nude prilike i razne programe, čiji sam i ja korisnik, a konstantno se objavljuju i StartUp podsticaji za micro, mala i srednja preduzeća. Mladima je potrebno samo interesovanja i da prate dešavanja u okolini, jer kad nešto dovoljno jako želite, uz istrajnost, teško da uspjeh izostane.”

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Sigurno ste do sada probali vjerovatno i najukusnije palačinke u Zenici, pa i šire. Ideju da pokrene to u svom gradu realizirao je Zeničanin Sefir Kaknjo, koji je odlučio ostati u Bosni i Hercegovini i ostvariti svoje snove.

    Kaknjo je samo jedan od mladih ljudi koje ćemo predstaviti u našem serijalu uspješnih Zeničana koji su svojim djelima i potezima u životu zaslužili da se nađu u ovoj rubrici. U razgovoru za Zenit.ba Kaknjo je kazao kako je na ideju da otvori Palačinkarnicu NjamNjam došao nakon što je obišao mnoge gradove širom Evrope i vidio palačinkarnice koje osvajaju srca slatkoljubaca.

    - Reklama -

    “Radeći u turističkoj agenciji obišao sam mnoge gradove Evrope i poželio sam da nešto lijepo donesem i u svoj grad. Koliko je sve to bilo teško realizirati najbolje znaju ljudi koji su bili uz mene. U vrijeme kada se sve zatvara, mladi odlaze, trebalo je rizikovati. Angažman kroz grafički dizajn mi je donio neki početni kapital i uvijek sam sanjao da ću jednog dana raditi i logo za svoju palačinkarnicu, ali evo to je došlo prije nego što sam i očekivao”, govori Kaknjo.

    - Reklama -

    Dodao je kako nikada nije prestao sanjati, iako je u moru tih snova bilo i noćnih mora. Međutim, nikada nije pomišljao na strah, niti je dozvolio da njegove snove ‘kojih je bilo kao morske pjene, razbije nekoliko grebenova koji su se ponekad pojavili kao noćne more’.

    - Reklama -

    “Odzvanjali su loši komentari, nisam pomišljao na strah. Pratio sam svoj san, vjerovao sam da će Zenici pristajati jedan takav objekat i na kraju se tako i ispostavilo. Mnogo vremena je trebalo da se sve posloži da bi se oživjela poduzetnička ideja, ali sam pokušao ovdje s onim što imam. Nekog drugog ciljevi odvedu dalje, ali svakako treba dosta hrabrosti za sve”, dodao je naš sagovornik.

    Priča o Zeničaninu Sefiru: Palačinkarnica 'NjamNjam' je moj doprinos gradu

    Najveći izazov u njegovom pobjedničkom projektu bio je finansijskim sredstvima realizovati ideju. Ugodan ambijent, kvalitetan proizvod i mušterije, bili su glavni ciljevi ovog mladog Zeničanina.

    “Kroz sport i dizajn sam stvorio širok krug poznanika i očekivao sam njihovu podršku. Ovo je nešto što nije bilo ranije viđeno u našem gradu, pa sam očekivao da će barem iz radoznalosti ljudi doći, a ja sam nakon toga sam sebi postavljao cilj da te ljude ponovo privučem”, pojašnjava Kaknjo.

    Iz dana u dan, od osnovne ponude, Palačinkarnica NjamNjam danas ima oko 10-ak vrsta palačinaka, ali i opciju da mušterije biraju kakav palačinak žele. Dok je došao do pravog recepta Kaknjo je dobio dodatnih 10 kilograma težine. Kaže, nije bilo lako.

    “Stalno sam obilazio postojeće palačinkarnice u BiH i regionu, dok nisam kompletirao neku svoju zamisao. Svuda sam izvukao barem jednu informaciju za onaj čuver ‘secret recipe’. Treba mnogo ljubavi i savjeta od najboljih u tome. Na kraju, zahvalan sam Bogu na ispunjenom cilju i sada imam puno više samopouzdanja i veću želju za radom. Želim jačati svoj brend, širiti ovu slatku priču, pa ćemo se vidjeti u još jednom gradu”, izjavio je Kaknjo, te mladima na kraju poručio:

    “Život i brojne druge institucije uvijek nude prilike i razne programe, čiji sam i ja korisnik, a konstantno se objavljuju i StartUp podsticaji za micro, mala i srednja preduzeća. Mladima je potrebno samo interesovanja i da prate dešavanja u okolini, jer kad nešto dovoljno jako želite, uz istrajnost, teško da uspjeh izostane.”

    Zenica
    scattered clouds
    6.7 ° C
    6.7 °
    6.7 °
    58 %
    1.3kmh
    47 %
    sub
    14 °
    ned
    5 °
    pon
    10 °
    uto
    15 °
    sri
    10 °