30 C
Zenica
Četvrtak, August 22, 2019

Ukupno podjela

Prilika za posao: Aviokompanija Saudi Airlines traži osoblje u BiH

Prilika za posao: Aviokompanija Saudi Airlines traži osoblje u BiH

Saudi Airlines, aviokompanija koja postoji od 1945. godine, ponovo otvara mogućnost za kandidate iz Bosne i Hercegovine da postanu dio njihove posade.

Konkurs je otvoren do 1. augusta 2018. godine, a potrebno je dostaviti CV na engleskom jeziku, diplomu (SSS ili VSS) prevedenu na engleski jezik, dvije fotografije (lice i figura) te kopiju pasoša ili lične karte.

Navedeno je potrebno dostaviti na e-mail adresu [email protected]

Ova kompanija svojim budućim uposlenicama nudi tax free platu i beneficije, medicinsko osiguranje, slobodne dane svakog mjeseca, uz jedan mjesec plaćenog odmora u toku godine te karte koje osoblje ove kompanije može uživati.

Komisija za odabir, sa čelnim ljudima kompanije i iskusnim HR timom, svakom od kandidata posvećuje do 20 minuta i kroz set brižno odabranih pitanja nastoji upoznati svakog aplikanta te tako odabire buduće stjuardese koje će sa ovom kompanijom letjeti na preko 80 destinacija širom svijeta.

Znanje engleskog jezika i aktivna komunikacija na istom su obavezan preduslov, kako za samu aplikaciju tako i uspješan budući trening koji predhodi diplomiranju na “Aviation Academy Jeddah – Kingdom of Saudi Arabia” i dobijanju IATA certifikata koji potvrđuje znanje i spremnost svakog pojedinca za preuzimanje pozicije na letovima širom svijeta.

Trebate biti u mogućnosti dosegnuti najmanje 212 centimetara dok stojite na vrhovima prstiju. Ljubazan pristup i pozitivan stav prema poslu su jako bitni. Adaptacija na nove ljude, kulture i običaje će biti neminovnost kada jednom postanete cabin crew ovako velike i globalno prisutne avio kompanije koja je članica Sky Teama.

Za sve kandidatkinje koje budu imale uspjeha na intervjuu, slijedi proces sistematskog pregleda u odabranoj poliklinici, kao i dobijanje radne vize za Saudijsku Arabiju. Čitav proces je maksimalno olakšan za svakog kandidata jer nadležna agencija obavlja logistiku sve do finaliziranja i organizacije putovanja na trening i budući posao.

Odabrane buduće stjuardese će proći obuku i biti IATA certificirane za posao koji će obavljati. Treninzi su maksimalnog kvaliteta, gdje se svaki polaznik nastoji teoretski i praktično osposobiti i kvalificirati za letenje u avionima flote Saudi Arabian Airlinesa.

Karijera u avijaciji ima veliki broj svojih prednosti i beneficija, ali svakako treba znati da je posao koji podrazumjeva letenje i komunikaciju sa stotinama ljudi samo na dnevnoj bazi, izuzetno zahtjevan.

Raspored letenja biva dodijeljen mjesec dana unaprijed. Već tada znate kada i koliko imate slobodnih dana (jer Saudi Airlines omogućava svojim uposlenicima do sedam slobodnih dana u kontinuitetu svakog mjeseca, ali tu su i pojedinačni slobodni dani između letova), gdje letite tog mjeseca, koliko će vam biti broj sati leta kao i sve druge informacije kako bi svoje vrijeme mogli unaprijed planirati.

Saudi Airlines u paketu koji nudi svojim uposlenicima osigurava i garantira puno zdravstveno osiguranje za sve preglede, zahvate i lijekove. Zatim, tu je smještaj u compoundu koji pripada kompaniji (naselja kreirana samo za uposlenike) sa ostalim djevojkama, gdje postoje bazeni, teretane, teniski i teren za odbojku, mini market.

Ovo je kompanija koja se može pohvaliti uposlenicima koji dolaze iz više od 50 različitih država svijeta.
Tačnost je bitna na ovom poslu i jedan od zahtjeva kompanije. Bitno je uvijek biti uredan, pratiti pravila groominga i pridržavati se pravila lijepog ponašanja, kako u uniformi tako i van nje.

“Layover” je termin koji se koristi kada imate let i ostajete neko vrijeme u tom gradu, boraveći u predivnim i luksuznim hotelima sa kojima ova kompanija ima ugovor. Vaša prava, kao radnika i osobe koja boravi u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, su maksimalno zaštićena u svakom trenutku. Po dolasku u ovu zemlju, dobijate boravišnu legitimaciju tzv. iquamau, koju morate imati sa sobom u svakom trenutku, zajedno sa svojim pasošem.

Ovo je država čiji se zakoni moraju poštovati ali koja nije napravila represiju na strane državljane i u kojoj nesmetano možete imati socijalni život, posjećivati plaže i rezorte (koji su zatvorenog tipa i gdje stranci nesmetano ulaze), ići u spa, na večere, kafu i druženja. Možete pohađati kurseve, edukacije i jednom riječju uživati u dobro organiziranom slobodnom vremenu koje vam ostaje nakon uspješno obavljenih letova.

Uposenicima ove avio kompanije je garantirano pet besplatnih povratnih karata za bilo koju destinaciju na koju leti SAUDIA, ali i neograničen broj karata, takozvanih “z – fair” sa drugim avio kompanijama iz cijelog svijeta, gdje plaćate aerodromske takse i vrlo mali procenat same karte.

SAUDIA AIRLINES objavljuje oglas za prijem kandidata iz BIH!
Prijave do 1. avgusta 2018.

Želite li se pridružiti rastućem timu ove kompanije, imate od 20 do 30 godina, pošaljite:

CV na engleskom jeziku
Diplomu prevedenu na engleski jezik (SSS i VSS)
2 fotografije (lice i figura)
Kopiju pasoša ili lične karte

na email adresu:

saudia.recruitment.bih@clipcon.net

Srećno!

Objavljuje ClipCon u Utorak, 3. srpnja 2018.

Zenica
scattered clouds
30 ° C
30 °
30 °
40 %
2.6kmh
40 %
čet
28 °
pet
24 °
sub
27 °
ned
26 °
pon
27 °

Posljednje objavljeno