24 C
Zenica
Srijeda, 5 Avgusta, 2020
Privredna komora FBiH u saradnji sa kompanijom ESOF i Udruženjem kuhara BiH predstavila pozitivne modele poslovanja za vrijeme covid-19

Ukupno podjela

Privredna komora FBiH u saradnji sa kompanijom ESOF i Udruženjem kuhara BiH predstavila pozitivne modele poslovanja za vrijeme covid-19

Privredna komora FBiH u saradnji sa kompanijom ESOF i Udruženjem kuhara BiH predstavila pozitivne modele poslovanja za vrijeme covid-19

Privredna komora FBiH u saradnji sa kompanijom ESOF i Udruženjem kuhara BiH predstavila pozitivne modele poslovanja za vrijeme covid-19

29.07.2020. na lokalitetu Baš Bašća u Brezi realizovana je aktivnost „Kriza kao šansa u poljoprivrednoj djelatnosti“  koja je okupila različite predstavnike lanca vrijednosti na tržištu BiH. Inicijativa ove aktivnosti je Privredne komore FBIH u kooperaciji sa kompanijom Esof d.o.o. i Udruženjem kuhara Bosne Hercegovine koja je imala za cilj da podstakne dijalog državnog i realnog sektora, predstavi pozitivne primjere digitalizacije te istakne važnost brandinga proizvoda domaćih poljoprivrednika

„Viši nivo saradnje Privredne/Gospodarske komore F BiH sa zadružnim sektorom u F BiH i drugim nosiocima razvoja poljoprivrede i prehrambene industrije, imaju za cilj da zajednički  razvijamo i zaštitimo poljoprivredni sektor u pogledu što veće neovisnosti o uvozu i promociji domaće proizvodnje. Međunarodne ugovore o slobodnoj trgovini trebamo poštovati, ali strateška odrednica nam je da naši proizvođači dobiju prioritet u plasmanu svojih sezonskih proizvoda u dijelu biljne i animalne proizvodnje.“ – izjavio je Mirsad Jašarspahić ispred Privredne komore FBiH

Kompanija Esof je zaista u proteklom periodu ponudila pozitivan aspekt djelovanja kada je u pitanju digitalizacija procesa te usmjerenje ka najefektivnijem pozicioniranju

Gospodin Ener Avdić, predstavnik realnog sektora i direktor kompaije Esof, izjavio je:

„Suočeni sa krizom koja je izazvana prisutvom virusa COVID-19, morali smo svoje poslovanje usmjeriti ka digitalnom načinu komuniranja. Ono što je proizašlo pozitivno za kompaniju Esof jeste da smo uspjeli razviti online horeca kanal koji ima za cilj da smanjimo troškove komercijalnih aktivnosti te usmjeirmo ih ka ulaganju u infrasturkturu logistike. Kompanija Esof je 80% svojih dosadašnjih kapaciteta usmjerila ka izvozu te kao takva direktno učestvuje određenim procentom ka smanjenju deficita kada je u pitanju kategorija svježeg voća i povrća. Zajednički rad i interesi nam omogućuju da obezbjedimo sigurno područje za buduće generacije. Za to smo svi odgovorni. Očekujem stalnu kooperaciju kada je u pitanju unapređenje.“

Kao potvrdu kvaliteta domaćih proizvoda, uz pripremu i prezentaciju različitih jela, Udruženje kuhara je uzelo učešće u generalnom stavu da usmjerenje ugostitelja definitivno primarno treba biti ka domaćem. S tim, u vezi kao glavni akteri u odabiru proizvoda u različitim ugostiteljskim objektima, aktivno su nastupili an tržištu te uz primjenu online načina poslovanja, podržali su ovu ideju

„Bosna i Hercegovina ima mnogo prednosti te poražavjuće je čuti da određenih proizvoda uvozimo tri puta više nego što izvozimo. Zaista, odgovornost svakog pojedinca je da svojim odlukama poboljšamo stanje domaćih poljoprivrednika. Ovaj period krize izazve prisustvom COVID-19 nam je dfinitivno pružio priliku da uvidimo značaj domaćih proizvoda. Kao predsjednik Udruženja kuhara BiH pozivam sve kuhare da podrže ove aktivnosti domaćih poljoprivrednika te da u svojim kuhinjama oslobode prostor za naše, za ono što je sa domaćih poljana. Samo tako se možemo razvijati kao zajednica.“ – izjavio je Nermin Hodžić, predsjednik Udurženja kuhara BiH

Također, prisutni ispred malorodajnih lanaca, državnih institucija i vlasti, te privrednika su imali priliku da učestvuju u  panel diskusiji te prate prezentaciju „Značaj brandinga proizvoda domaćih poljoprivrednika“ koju su vodili Almin Mališević i Zerina Čolaković. Poruka je jasna da zajednčkim usmjerenjem i radom možemo napraviti pozitivniji ambijent na području BiH. Kooperativnost je najbitnija stavka u poslovanju te postizanju rezultata. Jasno da prvenstveno moramo cijeniti sebe kako bi nas i cijenili i drugi.

Esof

29.07.2020. na lokalitetu Baš Bašća u Brezi realizovana je aktivnost „Kriza kao šansa u poljoprivrednoj djelatnosti“  koja je okupila različite predstavnike lanca vrijednosti na tržištu BiH. Inicijativa ove aktivnosti je Privredne komore FBIH u kooperaciji sa kompanijom Esof d.o.o. i Udruženjem kuhara Bosne Hercegovine koja je imala za cilj da podstakne dijalog državnog i realnog sektora, predstavi pozitivne primjere digitalizacije te istakne važnost brandinga proizvoda domaćih poljoprivrednika

„Viši nivo saradnje Privredne/Gospodarske komore F BiH sa zadružnim sektorom u F BiH i drugim nosiocima razvoja poljoprivrede i prehrambene industrije, imaju za cilj da zajednički  razvijamo i zaštitimo poljoprivredni sektor u pogledu što veće neovisnosti o uvozu i promociji domaće proizvodnje. Međunarodne ugovore o slobodnoj trgovini trebamo poštovati, ali strateška odrednica nam je da naši proizvođači dobiju prioritet u plasmanu svojih sezonskih proizvoda u dijelu biljne i animalne proizvodnje.“ – izjavio je Mirsad Jašarspahić ispred Privredne komore FBiH

Kompanija Esof je zaista u proteklom periodu ponudila pozitivan aspekt djelovanja kada je u pitanju digitalizacija procesa te usmjerenje ka najefektivnijem pozicioniranju

Gospodin Ener Avdić, predstavnik realnog sektora i direktor kompaije Esof, izjavio je:

„Suočeni sa krizom koja je izazvana prisutvom virusa COVID-19, morali smo svoje poslovanje usmjeriti ka digitalnom načinu komuniranja. Ono što je proizašlo pozitivno za kompaniju Esof jeste da smo uspjeli razviti online horeca kanal koji ima za cilj da smanjimo troškove komercijalnih aktivnosti te usmjeirmo ih ka ulaganju u infrasturkturu logistike. Kompanija Esof je 80% svojih dosadašnjih kapaciteta usmjerila ka izvozu te kao takva direktno učestvuje određenim procentom ka smanjenju deficita kada je u pitanju kategorija svježeg voća i povrća. Zajednički rad i interesi nam omogućuju da obezbjedimo sigurno područje za buduće generacije. Za to smo svi odgovorni. Očekujem stalnu kooperaciju kada je u pitanju unapređenje.“

Kao potvrdu kvaliteta domaćih proizvoda, uz pripremu i prezentaciju različitih jela, Udruženje kuhara je uzelo učešće u generalnom stavu da usmjerenje ugostitelja definitivno primarno treba biti ka domaćem. S tim, u vezi kao glavni akteri u odabiru proizvoda u različitim ugostiteljskim objektima, aktivno su nastupili an tržištu te uz primjenu online načina poslovanja, podržali su ovu ideju

„Bosna i Hercegovina ima mnogo prednosti te poražavjuće je čuti da određenih proizvoda uvozimo tri puta više nego što izvozimo. Zaista, odgovornost svakog pojedinca je da svojim odlukama poboljšamo stanje domaćih poljoprivrednika. Ovaj period krize izazve prisustvom COVID-19 nam je dfinitivno pružio priliku da uvidimo značaj domaćih proizvoda. Kao predsjednik Udruženja kuhara BiH pozivam sve kuhare da podrže ove aktivnosti domaćih poljoprivrednika te da u svojim kuhinjama oslobode prostor za naše, za ono što je sa domaćih poljana. Samo tako se možemo razvijati kao zajednica.“ – izjavio je Nermin Hodžić, predsjednik Udurženja kuhara BiH

Također, prisutni ispred malorodajnih lanaca, državnih institucija i vlasti, te privrednika su imali priliku da učestvuju u  panel diskusiji te prate prezentaciju „Značaj brandinga proizvoda domaćih poljoprivrednika“ koju su vodili Almin Mališević i Zerina Čolaković. Poruka je jasna da zajednčkim usmjerenjem i radom možemo napraviti pozitivniji ambijent na području BiH. Kooperativnost je najbitnija stavka u poslovanju te postizanju rezultata. Jasno da prvenstveno moramo cijeniti sebe kako bi nas i cijenili i drugi.

Esof
Privredna komora FBiH u saradnji sa kompanijom ESOF i Udruženjem kuhara BiH predstavila pozitivne modele poslovanja za vrijeme covid-19
Zenica
broken clouds
24 ° C
24 °
24 °
69 %
4.1kmh
75 %
sri
21 °
čet
21 °
pet
26 °
sub
24 °
ned
26 °
Privredna komora FBiH u saradnji sa kompanijom ESOF i Udruženjem kuhara BiH predstavila pozitivne modele poslovanja za vrijeme covid-19

Posljednje objavljeno