Proslavili 80 godina braka, a mislili da se nikada više neće sresti (VIDEO)

Objavljeno prije 11 mjeseci

Stodvogodišnji Ken Haris i njegova devedesetdevetogodišnja supruga Margaret razdvojili su se prvi put nakon rata, ali su godišnjicu ipak dočekali zajedno.

Kako je Ken nakon što je polomio kuk završio u bolnici, mislio je da nikada više neće vidjeti svoju voljenu suprugu. Ipak, par koji je vjenčan od 1937. godine ponovo se našao na okupu u staračkom domu u Povisu u Velsu.

“Svaki dan se drže za ruke zbog sjećanja na dane kada su bili razdvojeni za vrijeme rata” rekla je njihova snaha Pet Haris.

Ken je u ratu bio raspoređen na Burmi od kada u svom novčaniku nosi fotografiju svoje žene. Nakon što su se ponovo našli na okupu, svaki dan su provodili zajedno, a iz osamdesetogodišnjeg braka imaju dvoje djece.

Nedavno, Ken je polomio kuk, zbog čega su ga smjestili u bolnicu i ponovo razdvojili od Margaret. Mjesec dana kasnije, u isti dom smještena je i gospođa Haris zbog demencije.

“Kada je Ken otišao u bolnicu nije se ni nadao da će ponovo vidjeti Margaret. Bila je prava borba učiniti da ostanu zajedno. Ken je dao svoj život za svoju zemlju, zaslužio je da bude sa svojom suprugom. Zaista su jedan zaljubljeni par i veoma smo ponosni što slavimo njihovu 80. godišnjicu sa njima”, dodala je Pet Haris.