Pucano na policiju u Doboju, jedan napadač uhapšen

Objavljeno prije 1 godina

Jedno lice je uhapšeno, a za drugim policija traga nakon što su u dobojskom naselju Miljkovac danas pucali na policiju, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Doboj.

Dvojica policajaca zadobila su fizičke povrede, nakon što je policija blokirala naselje Miljkovac u Doboju, u kojem su dvije osobe pucale prema policijskoj patroli. Do pucnjave na policijsku patrolu je došlo oko 12.08 sati u naselju Miljkovac, potvrđeno je Feni u Policijskoj upravi Doboj.

“U pitanju su dvije osobe, od kojih je jedna imala vatreno oružje, ali nisu pogođeni policijski službenici, niti služebno vozilo”, rečeno je u policiji u Doboju.

Nakon toga došlo je do fizičkog obračuna prilikom čega su policajci zadobili povrede. Primljeni su u dobojsku bolnicu, gdje im se ukazuje ljekarska pomoć. Jedan od napadača je lišen slobode, a za drugim se traga.

Policija je nakon toga formirala kontrolne punktove na prilazima gradu.

RTRS je nezvanično objavio da je do napada je došlo kada su dvojica policijskih službenika uočila lice sa potjernice Mustafu Hasanabašića i Benjamina Ćosovića, sa kojim je bio u društvu. Potom je Hasanbašić otvorio vatru na policiju, na šta je policija uzvratila.

U pucnjavi niko nije povrijeđen. Nakon toga došlo je do fizičkog obračuna u kome je jedan policijski službenik zadobio teške tjelesne povrede i nalazi se u dobojskoj bolnici.

Hasanbašić je u bjekstvu, a Ćosović je uhapšen.