Ragbi škola RK “Čelik” nastupila u završnom kolu prvenstva Dalmacije

Objavljeno prije 6 mjeseci

Ragbi škola Ragbi kluba “Čelik” nastupila je na završnom IV kolu prvenstva Dalmacije za mlade u ragbiju koje je održano u nedjelju u organizaciji Ragbi kluba “Invictus” iz Dubrovnika.

Ovo je ujedno bio i posljednji ragbi događaj za mlade uzraste u kojem je učestvovala Ragbi škola Ragbi kluba Čelik.

Na ovome turniru mladi ragbijaši iz Zenice nastupili su u tri kategorije U8, U10 i U12 sa ukupnom brojem preko 40 takmičara u ove tri kategorije. Pored Ragbi kluba Čelik nastupile su i ekipe Ragbi kluba “Makarska Rivijera”, Ragbi klub “Nada” iz Splita i Ragbi klub “Sinj” iz Sinja, kao i domaćin Ragbi klub “Invictus” Dubrovnik.

“Izuzetno je važno napomenuti da rad Ragbi škole Ragbi kluba Čelik nije prošao nezapaženo, te da su ostvareni izuzetno dobri rezultati u svim kategorijama u sva četiri kola takmičenja za mlade u ragbiju. Na dosadašnjim turnirima Ragbi škola Ragbi kluba Čelik također je ostvarila ukupni dobar plasman u svim kategorijama, a najbolji plasman je ostvarila U8 selekcija koja je osvojila prvo mjesto na svim turnirima u ovom dijelu sezone. Obzirom na broj igrača koji je učestvovao na ovim turnirima ragbi kao sport ima svijetlu budućnost”, poručuju iz kluba.

Ragbi škola će sada na zimsku pauzu, a treninzi će biti održavani u sali kako bi se unaprijedile vještine i znanja, a sve kao uvod u veliki 2 Kids Rugy Fest koji će se održati u Zenici 18. maja naredne godine.