17.5 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Posljednje objavljeno

    Razlozi zbog kojih bi trebalo jesti kruške

    Razlozi zbog kojih bi trebalo jesti kruške

    Sigurno ste već milion puta čuli savjet kako bi, prije ili poslije obroka, trebalo pojesti jabuku zbog većeg osjećaja sitosti.

    Slasne i mirisne kruške važe za jednu od najzdravijih voćki na svijetu. Rastu na mnogim meridijanima, a u Srbiji su zastupljene od juna do kasne jeseni.

    Plodovi krušaka su prepuni minerala kalijuma, bakra, fosfora, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa i brojnih mikroelemenata. Bogati su vitaminima, K, A i C, kao i većinom vitamina iz grupe B i D.

    Međutim, pored vitamina i minerala koje možemo da unesemo u tijelo, kruške imaju još mnogo blagodeti.

    Ubrzavaju metabolizam

    Kruške sadrže veliki broj vlakana koje normalizuju i ubrzavaju varenje i takođe pospješuju rad crijeva. Kruške ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas zasititi, tako da su odlična namirnica za sve one koji žele da izgube kilograme.

    Čiste organizam

    Ovo voće ima pozitivan efektan na jetru, bubrege i želudac i omogućava ovim organima da se oporave i očiste, a šećeri iz nje ne zahtjevaju lučenje insulina za varenje, pa se zato kruške preporučuju dijabetičarima.

    Jačaju imunitet

    Kruška je bogata antioksidansima koji smanjuju nivo slobodnih radikala u tijelu. Sadrži vitamine i minerale koji će pomoći da se obrani od virusa i prehlade.

    Ubacite dvije kruške sa drugim omiljenim voćem u blender i okrijepite tijelo, prenosi Telegraf.

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Sigurno ste već milion puta čuli savjet kako bi, prije ili poslije obroka, trebalo pojesti jabuku zbog većeg osjećaja sitosti.

    Slasne i mirisne kruške važe za jednu od najzdravijih voćki na svijetu. Rastu na mnogim meridijanima, a u Srbiji su zastupljene od juna do kasne jeseni.

    Plodovi krušaka su prepuni minerala kalijuma, bakra, fosfora, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa i brojnih mikroelemenata. Bogati su vitaminima, K, A i C, kao i većinom vitamina iz grupe B i D.

    Međutim, pored vitamina i minerala koje možemo da unesemo u tijelo, kruške imaju još mnogo blagodeti.

    Ubrzavaju metabolizam

    Kruške sadrže veliki broj vlakana koje normalizuju i ubrzavaju varenje i takođe pospješuju rad crijeva. Kruške ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas zasititi, tako da su odlična namirnica za sve one koji žele da izgube kilograme.

    Čiste organizam

    Ovo voće ima pozitivan efektan na jetru, bubrege i želudac i omogućava ovim organima da se oporave i očiste, a šećeri iz nje ne zahtjevaju lučenje insulina za varenje, pa se zato kruške preporučuju dijabetičarima.

    Jačaju imunitet

    Kruška je bogata antioksidansima koji smanjuju nivo slobodnih radikala u tijelu. Sadrži vitamine i minerale koji će pomoći da se obrani od virusa i prehlade.

    Ubacite dvije kruške sa drugim omiljenim voćem u blender i okrijepite tijelo, prenosi Telegraf.

    Zenica
    light rain
    17.5 ° C
    17.5 °
    17.5 °
    70 %
    2.6kmh
    96 %
    uto
    16 °
    sri
    18 °
    čet
    23 °
    pet
    26 °
    sub
    28 °