Razvedeni otac daje pouku iz odgoja djece

Objavljeno prije 4 mjeseca

Da poštovanje između bivših supružnika ne treba i ne mora nestati nakon razvoda dokazao je tridesetosmogodišnji Billy Flynn Gadbois. Objavu koju je na društvenim mrežama podijelio ovaj advokat za rastave, lajkalo je 700 hiljada ljudi, 24 hiljade komentarisalo i preko 200 hiljada podijelilo.

On je na svom Facebook profilu dao odgovor svima koji su ga stalno pitali zašto i dalje radi lijepe geste za svoju bivšu suprugu od koje se razveo 2012. godine. Billy je, naime, po svojim sinovima Remy i Jack koje je dobio u braku sa bivšom suprugom koji je trajao 11 godina, posalo cvijeće i čestitku te im pomogao da mami naprave doručak.

Kako više nije mogao svima pojedinačno odgovarati zašto to čini, Billy je za Indy 100 odgovorio:

”U ovakvim odnosima nismo bili u početku naše rastave. Morali smo posložiti kockice i naučiti lekcije. Postojale su stvari koje je svaka strana trebala prevladati kako bismo mogli naše probleme staviti na stranu i fokusirati se na naše sinove umjesto na ljutnju. Nije lako, ali je moguće. Tokom vremena naporno smo radili na postavljanju granica i pronalaženju načina komunikacije kako bi naša ljutnja bila ostavljena kući u trenucima kad smo s djecom. To je stalan proces, ali možemo vidjeti napredak kad je u pitanju sigurnost, samopouzdanje i sreća naših sinova.”

Billy tvrdi kako je posebno značajno u braku ali i nakon razvoda postaviti dobar primjer kako se odnosim prema njihovoj mami jer će to značajno utjecati na njihov odnos prema ženama ali i percepciju odnosa.

"It's my ex-wife's birthday today so I got up early and brought flowers and cards and a gift over for the kids to give…

Objavljuje Love What MattersNedjelja, 12. veljače 2017.