Reis Kavazović uputio božićnu čestitku svim katolicima

Objavljeno prije 12 mjeseci

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću povodom katoličkog blagdana Božića, prenosi Anadolu Agency.

“Raduje nas spoznaja da se vama katolicima, našim komšijama, bliže blagdanski dani. Nas raduje ono što vas raduje, a žalosti ono što vas žalosti. Vaša nadanja su naša, a vaši strahovi naši, jer svi smo mi sinovi Ademovi, a Adem je od zajedničke nam Zemlje. I kao što nam je Zemlja od koje smo stvoreni zajednička, tako je i ova njena bosanska gruda naš dom i podjednako smo za njenu budućnost odgovorni”, navodi Kavazović u čestitki.

Čestitajući kardinalu nastupajuće blagdane Kavazović je njemu osobno i svim katolicima u Bosni i Hercegovini poželio “da radost blagdana ohrabri u vama duh milosti Božije i Njegovog dobra”.

“Molim Boga Uzvišenog da spusti mir i razumijevanje među narodima naše domovine, Svijeta, a posebno u Svetoj nam zemlji Palestini koja tako vapi za pravdom i mirom kao što je vapila na dan rođenja Isaa (Isusa), neka je na njega Božiji mir i spas. U nadi da će nas blagdani zaticati u još boljem zdravlju i blagostanju primite moje iskrene pozdrave i čestitke”, naveo je reis Kavazović.